Feature: Tim Boast, årets internationale distiller

Feature: Tim Boast, årets internationale distiller

Tim Boast, årets internationale distiller

Australians Dominate Gin Magazine Awards ~ The Gin Queen

 

Som nævnt er Never Never distilling co. virkelig gode til at vinde priser. Udover at have vundet priser for deres design, deres flasker og deres smage, så har deres Head Distiller Tim Boast også en vundet en pris - Nemlig Distiller of the Year at the International Spirits Business Awards for 2021.

Tim blev udvalgt fra et internationalt felt af topdestillere på tværs af alle spirituskategorier, hvilket selvfølgelig er en kæmpe anerkendelse. Tim nævner "Det er ikke hver dag, du vender dig om til din kone og foreslår at bygge et gin-mærke med hele vores livsparing," siger Boast, "fra starten har jeg ikke rigtig haft noget andet valg end at få succes."

Egentlig kunne man nok godt have forventet at Tim var med i opløbet til at vinde prisen. 2021 har nemlig budt på mange anerkendelse fra både ind- og udland, og generelt har det lille destilleri taget kampen op mod branchens giganter.

Selve historien om Tim er lidt af en solstrålehistorie. Tim har nemlig kun arbejdet fuldtid som "destiller" i 4 år. Før det tilbragte han 10 år med excelark i Londons finansverden.

Der kan man da tale om noget af et skifte. Da han boede i London begyndte han at dykke mere ned i familiens historie, og især hans bedstemor Nancy fortalte om Tim's forfædre som grundlagde Gilbys Gin i det 19. århundrede (idag ejet af Diageo).

Da Tim kom tilbage til Adelaide i Australien begyndte han at dykke mere ned i ginnens verden, og hurtigt fik han samlet en form for "baggårdsbryggeri" som bestod af en masse destilleringsudstyr og et smagsbibliotek. Det var her Tim fik "trænet gin" og finpudset evnerne der senere skulle vise sig at være høje.

Det er Tims vovede tilgang til smage og nuancer som har drevet brandets success, og Tims sejr er et tegn på den respekt, der bliver vist over for australske destillatører over hele verden.

Lisa Loechel - Principal - LK | LinkedIn

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.