Teamet bag Masons

Teamet bag Masons

Teamet bag Masons

 

Masons er ret genialt. Én ting er at produkterne er i verdensklasse, og holdet derovre i Yorkshire er bare top professionelt. Normalt får vi tilsendt en rækker artikler og billeder af destillerierne, men Masons er gået skridtet længere og har sendt os interviews med deres Master Destiller Liam Jackson og Research Destiller Rory Payne. 

De to har nemlig udviklet en masse forskellige flasker Masons, herunder det nyeste skud på stammen; Distiller's Strength, som er månedens flaske.

Liam er født og opvokset i Cumbria i nærheden af Newcastle, og i første omgang efter at have forladt skolen, uddannede Liam sig og arbejdede som blikkenslager i 5 år. Recessionen ramte, job var få, så Liam søgte en anden karriere. Efter et par års aftapning for en brygger, opdagede Liam en mulighed på et lokalt destilleri.

Liam sprang ind og skyggede nøje destillerichefen og absorberede så meget information som muligt. Når Liam taler om dette, er det klart, at der er så meget mere ved destillering end blot botaniske produkter, alkohol og vand. Destillering er en kunstform, en utrolig talentfuld færdighed og et kreativt lærred for smag.

 

"Du har uden tvivl det fedeste job hos Masons – hvordan ser hverdagen ud for en Lead Distiller?

Da han bliver stillet dette spørgsmål, griner Liam.

Det er, som om jeg har bedt ham om at forklare handlingen i Da Vinci-koden.

Jamen tak. Det er meget generisk, når folk siger "hver dag er anderledes", men det er helt rigtigt for mig. Der er bestemt ingen ensformedhed i dette job – jeg kunne aldrig sige, at jeg keder mig.”

 

At være Master Distiller er et unikt og højt kvalificeret job - hvad nyder du mest ved at lave gin?

For mig er det bedste ved at lave gin den lykke og nydelse, som det bringer til folks liv. Uanset om det er en gave til nogen, den drink i slutningen af ​​en hård uge eller et par drinks med venner, bringer gin allestedsnærværende varme til disse øjeblikke.

Det er fantastisk at høre, at vores kunder elsker produktet – det gør det hele det hele værd.

 

Ud over at lave Masons kernesortiment af gins, er du og Rory ansvarlige for at skabe nye produkter. Hvordan kommer du med nye ideer?

For mig er smag naturligvis kritisk, når man laver gin, men hvad der er vigtigere, er at mestre den bedste balance mellem forskellige smagsvarianter. Hvis du har et element, der er overvældende, kan det ødelægge produktet. Men, med små justeringer kan man også ændre smagen, så produktet bliver fantastisk.

Så vi starter med smagsvarianter, der naturligt komplementerer hinanden, men vi forsøger også at tænke ud af boksen. En ting, Masons er kendt for er, at skabe en anden gin, ikke bare en anden etiket. Det er altid vores del af vores opgave – blæs os væk.

Apropos nye produkter, så fortæl os om Distiller's Strength gin. Det er den første gin Masons har lavet over 42% ABV, så hvor kom ideen fra?

Karl, Rory og jeg har snakket i et stykke tid om at skabe en gin med højere styrke, perfekt til bunden af ​​en cocktail eller til dem, der kan lide det lidt stærkere. Vi overvejede oprindeligt en Navy Strength gin, som er mindst 57% alkohol. Vi startede med opskriften på vores flagskibs gin, Masons Original. Vi prøvede et par varianter på 57%, men alkoholen overdøvede smagen af ​​botaniske ingredienser. Efter et par udviklingsrunder fandt vi ud af, at 53 % var det perfekte sted, og vi producerede en smukt afbalanceret gin med de samme dristige smage, men uden hårdheden.

Destillering til 53 % betød, at vi ikke kunne promovere denne nye gin (og deltage i priser) som en gin i Navy Strength-stil, men vi holdt fast i vores værdier om at sætte smag og kvalitet først og gøre tingene uden at gå på kompromis. Jeg er så stolt over, at vi træffer den slags beslutninger for at gøre tingene på den rigtige måde, ikke kun på den nemme måde.

 

Og hvad med derhjemme? Er du naturligt eksperimenterende med smag?

Det vil dem, der har boet hos mig, helt sikkert være enige i. Når jeg laver mad, åbner jeg konstant skabe og smider ting ind, jeg finder, bare for at se, hvad der virker, og hvad der ikke gør. Oftere end ikke fungerer de godt. Nogle gange er det en fiasko, som fuldstændig kan ødelægge en aften.

 

Så hvorfor Masons? 

Da Liam flyttede ud af Cumbria, gjorde han det for at slutte sig til Masons. Virksomhedens ry for kvalitet frem for alt andet skilte sig ud for Liam, og han vidste, at det ville give ham masser af kreativ frihed.

”Det bedste ved Masons er, at vi laver rigtig god gin. Jeg føler mig virkelig stolt af de produkter, vi sælger, og det er en god følelse for en destilleri.

 

Har du et opsigtsvækkende øjeblik hos Masons – noget du er stolt af?

"Med al den usikkerhed, COVID har medført, er jeg stolt af den rolle, jeg har spillet i at holde Masons i en stærk position, og den måde, hvorpå hele virksomheden har trukket sig sammen og gjort et utroligt stykke arbejde, har netop bevist for mig, at vi er en familie, ikke kun en gruppe ansatte."

 

Hvad laver du i din fritid?

Mine hobbyer er normalt alle centreret omkring at være aktiv, uanset om det er cricket, fitnesscentret eller en lang gåtur – jeg elsker dem alle sammen. For at råde bod på motionen er jeg også stor fan af at gå ud og spise og finde gode nye restauranter. Naturligvis er der også nogle barer smidt ind der, selvfølgelig til forskningsøjemed...

 

Til sidst Liam, hvordan drikker du dine Masons derhjemme?

Jeg er en klassisk G&T-type fyr. Det skal være et dobbeltmål af Masons Original oven på en god håndfuld is, premium indisk tonic, og hvis jeg pynter, bruger jeg snoet limeskal.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.