Perfume Trees Botanicals

Perfume Trees Botanicals

Perfume Trees Botanicals

 

HVIDE "CHAMPACA" BLOMSTER (白蘭花)

Træet hvor de hvide blomster vokser er ofte omtalt som "Perfume Trees", grundet dets elegante duft. I "gamle dage" var Hong Kong fyldt med perfumetræer, og perfumetræets blomster blev solgt på gadehjørner over hele byen. Udover at være en vigtig del af den lokale handel, så var blomsternes olier kendt som at være nogle af de dyreste i verden. De blev nemlig brugt som ingrediens i nogle af verdens mest profilerede perfumer.

Navnet PERFUME TREES gin indikerer vigtigheden af champaca blomsten, og blomsten spiller en væsentlig rolle i både smag og duft. Blomsten bliver plukket ved stuetemperatur indenfor 6-7 timer.

Udover at være en essentiel ingredients i ginnen, fortæller Kit og Joseph at det har været ekstremt svært at finde en stabil leverandør af blomsterne, da det meste af Hong Kongs landbrug er flyttet udenlands. Derfor tog det dem næsten ét helt år før de fandt en organisk blomsterplantage i Taiwan som kunne levere fast og pålideligt.

 

SANDELTRÆ (檀香)

Sandeltræet er synonymt med Hong Kong og træet spiller en essentiel rolle for landet. Det er nemlig sådan at Hong Kong i bogstaveligste forstand betyder "Fragrance Harbour", og hylder derfor landets historie, og duft, af krydderier og dufte fra hele verden.

Sandeltræet var en del af de mange dufte, og hvis man tager en tur til Hong Kong vil man se at templerne er fyldt med duften af sandeltræ.

Sandeltræet som benyttes her, blivet leveret af "Wing Lee永利檀香", som har leveret røgelsespinde i over et århundrede.

 

15 ÅR GAMMEL TØRRET MANDARINSKAL(15年陳皮)

Hvis du går rundt i Hong Kongs gader om sommeren, vil du se bundter af mandariner tørre i solen. Som et almindeligt kinesisk ordsprog siger, er gammel mandarinskræl guld værd. Kit og Joseph henter lagret mandarinskræl fra en lokal familievirksomhed kaldet "Tung Cheong同昌海味", som igennem tre generationer har behandlet mandarinskræller.

Albert fra Tung Cheong familien smiler, "Vi åbnede første gang i 1971, men min familie har været i branchen i over et århundrede. Traditionelt lagret mandarin har været til at indgyde vin i Kina, men det er første gang, det er blevet brugt til at lave en gin."

Ældningsprocessen blødgør skrællens bitterhed, og gennem forsøg og fejl har folk hos Cheong opdaget, at 15 år er den perfekte tid til at dyrke den bedste citrusduft og smag.

Albert forklarer: "Folk har ofte den misforståelse, at jo ældre mandarinen er, jo bedre lugter den. Men det er ikke altid sandt! Du kan ikke se ved bare at se på overfladen, du skal bryde et stykke op for at frigive duften.”

Traditionel gin indeholder noter af citrus, ofte citron- eller grapefrugtskaller. PERFUME GIN indeholder en signatur citrusingrediens fra østen; lagret mandarinskal. Bitterheden af ​​mandarinskrællen er blevet blødgjort af dens lange ældningsproces og efterlader kun den søde citrussmag, der er blevet en traditionel krydderi med medicinske egenskaber i hele den sydkinesiske kultur.

 

LONG JING GRØN THE (龍井茶)

Også kendt som 'dragebrønd-teen', longjing grøn te er duftende og sød. Kit og Joseph henter den potente the fra ''Ming Heung Tea茗香茶莊''.

Michael fra Ming Heung siger: "Jeg har arbejdet i teindustrien i hele mit liv, lige siden jeg kunne huske. Forretningen startede i 1963 med min far, der solgte teblade på sin cykel. Min far mødte til sidst to lærere, som lærte ham at mestre principperne for at lave god te." Den viden videregav han til sine børn, og i dag forhandler Ming Heung de allerbedste teer, inklusive longjing-teen i din januar-gin. Michael smiler, "Vores longjing-te er kendt for sin friskhed."

Som med alt i PERFUME TREES gin, er der udvalgt en premium teblanding af Long Jing grøn te fra et traditionelt tehus på over 50 år i Hong Kong for at give en stærk og smagfuld foundation til ginen.

 

 

KINESISK ANGELICA (當歸)

En mindre kendt ingrediens, der traditionelt bruges i gin, er vestligt angelica, der bruges til at hjælpe med at blande de kollektive smage. Kit og Joseph har i stedet valgt at bruge kinesisk angelica hvis karakteristika er varme, jordagtig og lakrids. Det giver en længere eftersmag med et strejf af kinesisk urtearoma.

Det er vigtigt for Kit og Joseph at arbejde små lokale producenter og familievirksomheder, især dem med base i Hong Kong. Disse lokale botaniske produkter kræver konsistens, og familievirksomhederne har brugt mange generationer på at bevare visse smagsvarianter.

"Alt i alt er målet af skabe en lugterejse gennem Hong Kong elskede by."

598 Perfume Tree Stock Photos, Pictures & Royalty-Free Images - iStock

 

 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.