Månedens ginkasse, marts 2020

Månedens ginkasse, marts 2020

Marts 2020 - Amazon Delivery

Er du klar til en tur gennem regnskoven? Månedens ginkasse er nemlig en speciallevering direkte fra den sydamerikanske Amazonas.

Vi har prøvesmagt en del og er kommet frem til to fremragende flasker, som ikke kun indeholder planter og urter fra regnskoven, men som også er produceret med hjælp fra den lokale befolkning. Så ud over at få en unik smagsoplevelse er du med til at fremme udviklingen i områder, der økonomisk er noget anderledes stillet end os selv. Får det ginnen til at smage endnu bedre? Det vil vi lade dig selv bedømme.

Anmeld Ginbutler på Trustpilot

Ginbutler er netop kommet på Trustpilot, hvor vi i skrivende stund har fået 12 fem-stjernede anmeldelser (og en enkelt fire-stjernet, men den er vi altså også glade for). Dermed er Ginbutler den klart bedst anmeldte ginklub i Danmark, og det er vi super-stolte over.

Det stopper dog ikke her, for jo flere medlemmer vi er, jo bedre ginkasser kan vi lave. Vi vil derfor gerne opfordre alle jer kære medlemmer til at anbefale Ginbutler på Trustpilot, så endnu flere eventyrlystne gindrikkere forhåbentlig melder sig ind.
Tusind tak for jeres støtte til vores lille ginklub, og rigtig god fornøjelse med månedens ginkasse.

Det er nemt at anmelde Ginbutler på Trustpilot. Det gør du nemlig lige her: https://dk.trustpilot.com/review/ginbutler.dk

Månedens gin

I denne måned får du mulighed for at nyde en helt ny gin fra Venezuela, nemlig Canaïma. Den er produceret af destilleriet, der også fremstiller rommen Diplomático, så det er særdeles erfarne kræfter, der står bag.

Ginnen bliver produceret i small batches - altså små mængder - på 500 liter per gang. Ud over otte traditionelle smagsstoffer indeholder ginnen ti urter indsamlet i amazon-regnskoven og en enkelt urt fra Lara-regionen, hvor destilleriet ligger. Blandt smagsstofferne kan nævnes appelsin, grapefrugt, acai, copoazú, merey, túpiro og uva de palma.

Hver ingrediens bliver destilleret individuelt, inden ginnen til sidst blandes. Det giver holdet bag ginnen den størst mulige kontrol og præcision, og resultatet er en virkelig lækker, frugtagtig og frisk gin med en indbydende, eksotisk karakter. Vi har ikke rigtig prøvet noget lignende hos Ginbutler før.

Destilleriet har valgt at involvere lokalbefolkningen i arbejdet med at indsamle urter og producere marketingmateriale til ginnen. Derudover bliver 10 % af omsætningen doneret til forskellige lokale NGO’er, såsom Saving the Amazon og Terra Viva. Du har dermed også bidraget til det gode formål gennem dit køb af denne måneds ginkasse.

Læs mere om månedens bedste gin her: https://canaimagin.com/en/

Månedens sample

Hvis du har været medlem af Ginbutler længe, vil du måske genkende navnet på denne måneds sample. Det er nemlig søsterginnen til månedens gin i august sidste år. 

Sidste år smagte vi på ginnen Andina, men La República Amazónica er en gin med en endnu stærkere karakter. Vi synes faktisk, den er for stærk i smagen til at kunne nydes ren, men den er til gengæld fremragende over is med en klassisk tonic.

Ingredienserne til ginnen indsamles af lokale, der lever og bor i amazon-regnskoven. På listen finder vi så eksotiske urter og planter som acai, cacao, cupuazú, appelsin, anis, ingefær, kanel og chuchuwasi. Den sidstnævnte siges at kunne tone og styrke musklerne, og den skulle i øvrigt være et velfungerende elskovsmiddel - så er du advaret!

Smagen er god og gennemtrængende, så bland den gerne med en klassisk tonic og en skive appelsin eller citron. Hvis du er mere eventyrlysten, kan du også skære et par skiver chili og lægge dem i din Gin & Tonic.

Månedens mixere

Til de eksotiske sydamerikanske ginner har vi fundet to tonicer, som også indeholder kinin fra Sydamerika. De er dog produceret i Italien.

Imperdibile Superior Italian Tonic er klassisk tonic med en let bitterhed og sicilianske citrusnoter. Den passer godt til næsten enhver gin, da den har den klassiske tonicsmag med lidt god sødme.

Imperdibile Bergamotto Fancy Tonic er endnu mere citrusagtig i smagen, da den er lavet på bergamotte. Bergamotte er oprindeligt en kinesisk frugt, men nu gror den langs kysten i Calabrien, og den benyttes såmænd også som vejtræ i Roms gader. Frugten minder lidt om en krydsning mellem en bitter appelsin og en citron, og du kan muligvis genkende duften, da den bruges i Earl Grey-te.

Du kan læse mere om de to tonics her: https://www.favabibite.it/

Månedens garnering

Med kaffebønner bliver din gin og tonic det tætteste vi kommer på samba, salsa og merengue, alt sammen i samme glas.

Kim Dahl, Mandala Organic

 

Vi kender alle sammen kaffe og lyden af espressomaskinens summen, når bønnerne bliver til den den brune, guddommelige drik. Navnene på de to mest almindelige kaffesorter, Robusta og Arabica, klinger også smukt i ørerne.

Men kaffebønner kan bruges til mere end bare kaffe. I madlavningen kan deres karakteristiske duft og aroma eksempelvis løfte en ret til helt nye højder. Tænk blot på det mexicanske køkken, hvor en chili con carne lige får et shot stærk kaffe inden den endelige servering.

Til denne måneds latinamerikanske ginkasse har Mandala Organic leveret en mørkristet 100 % økologisk Arabica-bønne fra Mexico, som klæder Canaïma Gin og en klassisk tonic rigtig godt - specielt hvis man topper drinken med en appelsinskal eller en skive tørret appelsin.

Kaffebønnen har tilmed noter af både karamel og hasselnød, der lige giver din drink lidt ekstra finesse.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.