Månedens Ginkasse, September 2022

Månedens Ginkasse, September 2022

September 2022 ARC GIN

MÅNEDENS GIN

Filippinske ARC Botanical Gin er håndlavet og består af 28 planteekstrakter, hvoraf 22 er fremskaffet, opdrevet og dyrket i hele Filippinerne. Denne citrus kraftige og botanisk-rige gin fremhæver de lokale forsyningskæder af botaniske ingredienser, for at illustrere Filippinernes utrolige skønhed og biodiversitet – fra pomeloer fra Davao til friskhøstet Benguet-fyrknopper fra Sagada til dalandan-appelsiner fra Quezon-provinsen. De bruger også friske mangoer i deres opskrift, hentet fra deres familiegård i Dasol, Pangasinan. 

I næsen: en moderne, sprød, citrus-fremtrædende blanding af pomelo, dalandan og calamansi, sammen med mere jordnære florale hints af enebær, angelica, koriander og med et subtilt krydret hint af kanel.

I ganen: begynder med frisk og lys enebær med en let aroma af friske fyrretræer, der forenes med en glat mundfornemmelse. En dejlig konsistens til spiritus, cremet, næsten let smøragtig midt i ganen, hvor citrusen springer frem, pomelo, appelsin og lime, med antydninger af en frisk vaniljesmørcreme. Noter af klassisk enebær og koriander kommer også igennem og forstærker citrusstemningen smukt.

Finish: er en lys, afbalanceret og kompleks, let astringerende af kanel og blomstersmag af lavendel og rosenblade, der hjælper med at samle spiritussen i en afrundet og glat harmoni, med en behagelig varme, der bliver hængende.

ARC Botanical Gin vandt Platinum-udmærkelser ved 2021 SIP Awards, Gold ved 2021 L.A. Spirits Awards og "Category Best" og "Gold" ved 2019 World Gin Awards i London.

Sted

Laguna, Filippinerne

Master Destillers

Matthew Westfall

Noter

Friske højdepunkter af pomelo og calamansi, med jordagtig koriander, velsmagende enebær, fyrretræ og en afrunding af mango. Antydninger af parfumeret lavendel.

Smag

Frisk pomelo, dalandan og calamansi, fyrre enebær krydderi. Blomstertørhed fra angelica og kamille, med noter af citrongræs, kanel og sort peber.

Afslutning

Ren og afbalanceret. Enebær, citrus, med kølende noter

Botanicals

28 botanicals, hvoraf 22 er høstet lokalt, herunder pomelo, søde grønne appelsiner (dalandans), calamansi og dayap limefrugter, mango, fyr, ylang-ylang og blomster fra hvide ingefær,

  • Indhold:  70 cl
  • Styrke: 45 % alc./vol.

TONICS

Fever-Tree - Mediterranean Tonic Water

Med halvt så meget af det bitre kinin som den populære Premium Indian Tonic Water giver Fever Tree Mediterranean den helt rigtige smag. Ved at blande essentielle olier fra urter samlet ved Middelhavets kyster med kinin fra febertræerne i Congo, er Fever-Tree Mediterranean en delikat og floral tonic. 

Fever-Tree - Premium Indian Tonic Water

I Fever-Tree's klassiske Premium Indian Tonic Water er der blevet brugt en håndfuld af forskellige botaniske ingredienser - heriblandt den karakteristiske kinin fra Congo og olier fra mexikanske bitre appelsiner, som giver en unikt ren og forfriskende aroma.

Garnering

I denne måned har Anders fra Frugtskiver.dk leveret en blanding bestående af dehydreret citron og sorte peberkorn. Frugtskiver.dk laver dehydrede frugtskiver, der løfter din drink visuelt, samt tilfører dufte og smage, som kan komplimentere eller give kontrast til eksisterende smagsnoter.

Snacks

Mr. Filbert’s laver snacks. Virkeligt lækre snacks.

Faktisk så lækre, at siden de startede snackfirmaet i idylliske Somerset i det sydvestlige England i 2010, har de vundet mere end 30 priser i branchen. Det har blandt andet gjort dem til et af de hurtigst voksende snack-mærker i Storbritannien.

Secret Kitchen forhandler et udvalg af deres nødder, som lufttørres, hvilket giver et særligt sprødt bid, men uden de ekstra kalorier, som olieristede nødder indeholder. Herefter krydres de med naturlige råvarer, hvoraf mange af dem høstes i hånden i lokalområdet. For eksempel bruger de honning, grønne urter, chili og vild hvidløg fra de frodige skove og marker i Somerset.

Nødderne er perfekte som snack til et godt glas eller den lille sult i løbet af dagen, men kan også bruges som topping til madlavningen.

Denne måned har I fået en pose Dry Roasted Peanuts som er en perfect snack til månedens gin.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.