Månedens Ginkasse, September 2021

Månedens Ginkasse, September 2021

September 2021 Impression

MÅNEDENS GIN

Impression gin er i sig selv en imponerende omgang. Dels er flasken flot, og vil formentlig klæde de fleste gin-hylder, men selve ginnen er også imponerende. 

Det helt essentielle i ginnen er at alle botanicals har det tilfælles, at de indeholder ekstremt mange antioxidanter. Det er alt fra mangosteen til morgenfruer til aloe vera. Alle botanicals destilleres separat for at sikre så høj kvalitet som muligt, og det giver et sartere, og finere produkt, som er fyldt med smag. Ginnen reduceres til 40% ved at bruge kildevand fra Adelaide Hills.

Hver flaske Impression Gin fremstilles og tappes på flaske i Australien, og håbet er at både indhold og flaske vil blive ved med at imponere, selv efter den sidste dråbe er nydt.

Smag: Let, frisk og delikat. Meget fokus på citrusnoter fra kakadu-blomme og den sødlige smag fra mangosteen går fint sammen med fingerlime som tilfører noget "mint agtigt" til ginnen.

Impression gin er meget aromatisk, og har en form for sødlig eftersmag, som skal balanceres med den rigtige tonic.

Botanicals: Enebær, mangosteen, fingerlime, kakadu-blomme, citronmyrtel, morgenfure, riberry (en form for kryddernellike), aloe vera og koriander.

 

TONICS

Premium Indian Tonic Water

Den klassiske Indian Tonic har med stor sandsynlighed allerede fundet vej til jeres Gin og Tonics. Ofte bliver den betegnet som "den almindelige", men ikke desto mindre så er der tale om en Premium Tonic, som består af en håndfuld forskellige botanicals, heriblandt selvfølgelig Kinin, som man har fundet i Den Demokratiske Republik Congo.

Konkret får I en god kvalitet tonic, som kan gå med de fleste gins, hvor selve ginnen skal smage igennem. Vi sætter især pris på bitterheden fra appelsinerne som giver et friskt touch.

Folkington's Indian Tonic Water

Modsat Fever Tree, så er Folkington's ikke så udbredt herhjemme. Det er ærgerligt, for her har vi fat i noget virkelig godt. Kinin, denne gang fra Indien, masser af citron og urtede noter, hvilket gør at Folkington's Indian Tonic egner sig til de fleste gins. Vi er især glade for boblerne, da de hverken er for store eller små (jer der drikker danskvand ved hvad vi mener).

Folktington laver deres tonics i små batches, hvilket holder på friskheden ind til produktionen. Og det kan smages.

 

GARNERING

Wiri Wiri Chili

Wiri Wiri også kaldet kirsebær chili, og det er selvfølgelig på grund af bærrets form og farve. Det kan minde lidt om et tørret kirsebær, eller en tørret cherry tomat.

Smagsnuancerne går også i den retning, men pas på de kan være stærke. På Scoville skalaen kan de svinge, fra 100.000 -350.000, dog er disse, som der her er pakket kun op til styrke 150,000.

Nyd duften af kirsebær og soltørret tomat, fra denne lille sydamerikanske perle, som stadig kan få chili elskere til at klappe højlydt. På latin hedder den Capsicum Frutescens, det i sig selv er jo et skønt navn.

Goji bær

Goji bær ”Godji” udtales det, findes i 2 sorter.

En Lycium barbarum, den mest solgte i planteskoler etc.

Og den findes i en Lycium Chinense, begge arters frugter er sådan set ens. Den eneste forskel er sukkerindholdet, samt en lille smags forskel.

Vi kan bedst lide Chinense, derfor har vi valgt den, til jeres gin kasse.

Goji bær er blevet spist i århundrede i Asien, man mener at bærret er direkte sundt, på grund af indholdet af antioxidanter og vitaminer. Smagsnoterne er sødsyrlig grape, med en note af søde rosiner. Vi synes bare at de er lækre i en gin tonic.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.