Månedens Ginkasse, Oktober 2021

Månedens Ginkasse, Oktober 2021

Oktober 2021 Merle

MÅNEDENS GIN

Gin Merle er lavet af en kombination af ​​12 omhyggeligt udvalgte botanicals. Bag ved Merle gemmer sig en gruppe af 4 venner, som til sammen satte sig for at lave en ny og spændende Argentinsk gin tilbage i 2019. Som en af ejerne Luciano selv siger:

"Vi manglede en drink der repræsenterer os, og taler det samme sprog 

En drink der kunne bruges når vi skulle fejre noget, og som i sig selv kunne tilføre noget magisk. Merle blev stiftet på baggrund af vores passion for spiritus, og nysgerrigheden efter at lave noget der var 100% vores eget" - Luciano Carmona 

Smagenoter: Ginnen er fyldig, næsten som olie, smagen er rund, og har masser af enebær, citrus og florale noter.

Vi finder også lidt skarphed fra korianderen og sort peber, som går godt sammen med sødheden og de kanelagtige noter fra cassia.

Botanicals: Enebær, Angelica Rod, Koriander, Lakrids, Cassia, Sort Peber og 6 andre hemmelige botanials (noget er citrus).

 

TONICS

Britvic - Indian Tonic Water

Britvic tonic har en perfekt balance mellem syrlighed, bitterhed og sødme. Vi er især glade for den friske smag, og de lidt citrusagtige noter synes vi fungerer rigtig godt sammen med de fleste gins.

Fentimans - Premium Indian Tonic Water

Med Fentimans' Premium Indian Tonic Water har vi med en tonic at gøre, som er rig på citrus og citrongræs, som er en del af den urtede base som Fentiman's Premium Indian Tonic bliver brygget på. Tonicen har en kraftig og frisk smag af citrus, en tydelig bitter kinin (især i eftersmagen), samt en behagelig og let sødme.

GARNERING

Citroner kender I allerede, men rosa peber, også kaldet Scinus terebinthifolius, kræver nok en ekstra Gin tonic, hvis det skal udtales korrekt.

Rosa peber fra Brasilien, er faktisk ikke ukendt i gin destillering. Det er faktisk en af de botanicals der ligger ret højt på listen. Flere og flere, får øjnene op for de røde bær.

Selvom det kaldes peber, har det faktisk intet med peber at gøre, tværtimod er det en artsfælle til Cashew frugten, og det afspejler sig faktisk en anelse i smagen. Smagsnuancerne er frugtig, med en svag antydning af peber.

Ofte finder man også, Rosa peber i det søde køkken. Hvem kender ikke til mørk chokolade med rosa peber på toppen, det smager fantastisk. Ligesom det passer perfekt sammen, ovenpå et stykke braiseret ananas.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.