Månedens Ginkasse, November 2021

Månedens Ginkasse, November 2021

November 2021 Bosque

MÅNEDENS GIN

Bosque er en craft Gin lavet med vilde enebær fra Patagonien og 7 andre botanicals.

Bosque laver unikke produkter i små mængder, hvor produktionen og filosofien bag, er ud fra et princip om bæredygtighed og respekt for naturen.

Gin flasken er en smuk 500ml flaske med måleniveauer og med en træprop.

Den største forskel fra andre gins på markedet, er at Bosque er lavet på vilde enebær, som er høstet af mikro-producenter fra El Bolsón, Esquel, Puelo, og områder i nærheden. Stilen er en form for moderne, eller nutidig form for gin, med en citrusagtig profil. Botanicals er "koldtgæret" i 48 timer før man destillerer. Det giver ginnen en masse kraft og smag.

Idag er Bosque også en aktiv del af organisationen ReforestArg. En NGO der er dedikeret til at redde lokale træer i  Patagonia regionen som er blevet tabt i skovbrande.

Smagenoter: Masser af smag. Tankerne ledes hen på en tur i skoven, og smag og duft indeholder både citrus, grape, rosmarin, en anelse mynte, og så en særlig smag fra de vilde enebær. Meget unik gin.

Botanicals: Vilde Enebær, kardemomme, koriander, appelsinblomster, citron, skal fra grape og citron, samt nelliker.

TONICS

Fever Tree Premium Indian Tonic Water

Den klassiske Indian Tonic har med stor sandsynlighed allerede fundet vej til jeres Gin og Tonics. Ofte bliver den betegnet som "den almindelige", men ikke desto mindre så er der tale om en Premium Tonic, som består af en håndfuld forskellige botanicals, heriblandt selvfølgelig Kinin, som man har fundet i Den Demokratiske Republik Congo.

Konkret får I en god kvalitet tonic, som kan gå med de fleste gins, hvor selve ginnen skal smage igennem. Vi sætter især pris på bitterheden fra appelsinerne som giver et friskt touch.

 

Hartridge Grapefruit Tonic

Vi har haft Hartridge tonics med en enkelt gang tidligere. Dengang var det med hyldeblomst. Det er faktisk lidt underligt, da Hartridge produkterne generet er af ekstrem høj kvalitet.

Vi er især fans af de lave sukkerindhold, som giver en tør tonic, som på en eller anden måde føles mere "sprød" end andre. I denne udgave, med grape, kan vi rigtig godt lide af den naturlige smag kommer frem, og giver tonicen lidt personlighed. Generelt er vi ret glade for grape-tonics, men dette er nok den bedste i en lang række vi har haft til smagning.

Vi har skrevet det tidligere om andre tonics, men bemærk hvordan boblerne virker lidt mindre, og derfor giver mere "liv" til drinken

 

GARNERING

Denne måneds garnish består af fire dehydrerede røde grapeskiver, to kardemommekapsler og to stjerneanis.

Månedens gin er destilleret med blandt andet grapefrugtskal og kardemomme. Derfor underbygger og fremhæver disse to stykker garnish de eksisterende smags- og duftnuancer i ginnen.

Vi har valgt at sende stjerneanis med som et frækt bud på en garnish, der kan trække i en lidt anden retning. Vi foreslår, at du både prøver med og uden stjerneanis for virkelig at mærke forskellen. Hvis du er lakridselsker, kan du med fordel lige give stjerneanissen et sekund eller to over flammen fra en lighter. Dette intensiverer anissmagen.

Grapefrugten er fra Sydafrika. På grund af årstiden er de europæiske ikke i sæson lige nu. De røde stykker grapefrugt tilføjer en syrlig smag, men med lidt sødme som man ikke finder i eksempelvis citron. Derudover tilføjer den et fantastisk farvespil i en Gin&Tonic. Ligesom man siger, at man også spiser med øjnene, så gør det samme sig indenfor cocktails.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.