Månedens Ginkasse, Maj 2022

Månedens Ginkasse, Maj 2022

Maj 2022 Faer Isles Destillery

MÅNEDENS GIN

North Atlantic Dry Gin kommer fra destilleriet Faer Isles Distillery i Vestmanna på Færøerne. Signatur ingrediens i ginnen er tang. Destilleriet har eksperimenteret med hele 8 forskellige typer lokal tang, før de valgte Thongweed (Himanthalia elongata) på grund af dens egnethed som match til enebærene i ginnen. Tang er en rig ressource på Færøerne, som også er en bæredygtig råvare, da findes rigeligt omkring øerne midt i det nordlige Atlanterhav. 

Tangen tilføjer en let saltet, maritim smag til ginnen. En anden vigtig ingrediens er Angelica - en anden plante der er at finde i den arktiske region; roden tilfører en delikat anismag, der er særligt fremtrædende i eftersmagen. Faer Isles Distillery ønskede at udvikle en gin, som var autentisk og tro mod det lokale miljø på Vestmanna & Færøerne og undgik eksotiske ingredienser og smage fra andre steder. Resultatet er en færøsk ø gin med en mild og maritim aroma, som er en virkeligt spændende og velsmagende Gin oplevelse.

Smagenoter: 

Umiddelbart fanger vi en lidt særlig duft når vi åbner flasken. Vi tror det stammer fra den lokale tang, som også giver en let saltet, maritim smag. Det er dog ikke overvældende, og bidrager til en velbalanceret, aromatisk gin som er ret mild i smagen. Vi fanger lidt anis fra angelicaroden, men savner umiddelbart lidt mere power fra enebær og lidt citrus.

Botanicals: 

Botanicals: "Thongweed", også kendst som havspagetti, angelica, enebær, rabarber og lokalt vand.

SAMPLE 

FoxTale Citrus Gin (5 cl)

en

FoxTale Citrus Gin er lavet af blandingen af ​​to separate destillationer: en lavet af udblødning af enebær, korianderfrø & englerod og den anden fra maceration af forskellige appelsin- og mandarinskaller. Citrussmagene er fremherskende og intense, som opvejes af en del ”grannålesmag” fra enebærrene i baggrunden.

Caleño Drinks Light & Zesty (5 cl)

Caleño - Light & Zesty (500ml) – Sippers Drinks

'Light & Zesty' er en tropisk og forfriskende blanding af inkabær, citrus og krydderier, der er lavet til at skulle drikkes i de solrige dagtimer - dette er et lækkert alkoholfri ginalternativ.

TONICS

TwelveBelow - Classic Premium

En sprød, forfriskende og let premium tonic med et citrus-twist, denne delikate smagsprofil er den perfekte ledsager til premium spiritus for at lade dem skinne igennem. 

Klassisk tonic med et lavt sukkerindhold, naturligt sødet med en sjat økologisk agave. Kun 11 kalorier og mindre end 2,5 g sukker pr. 100 ml TwelveBelow er den sundeste tonic på markedet.

TwelveBelow - Apple & Garden Mint

               TWELVE BELOW – Apple & Garden Mint – GINTEREST

Den tonic er en perfekt blanding af frisk havemynte og saftige røde æble. Denne tonic er en forfriskende fusion af de bedste hjemmedyrkede britiske smage og tilføjer et gnist til enhver drink.

TwelveBelow tonic er den første naturligt lavt sukker tonic, der bruger et strejf af økologisk agave for sødme. TwelveBelow har 2,4 g sukker pr. 100 ml, hvilket betyder, at det er klassificeret som en naturlig tonic med lavt sukkerindhold.

GARNERING

I denne måned har Anders fra Frugtskiver.dk leveret en blanding bestående af dehydreret citron og enebær. Frugtskiver.dk laver dehydrede frugtskiver, der løfter din drink visuelt, samt tilfører dufte og smage, som kan komplimentere eller give kontrast til eksisterende smagsnoter.

Snacks

Joe & Seph's Cheese On Toast Popcorn Pouch, 32 g – The Bottle Club

Joe & Seph’s startede i 2010, efter de i flere år havde hjembragt popcorn med smag fra USA. Det krævede mange brændte pander og midnatssmagninger, inden smagen endelig sad der.

Den familieejede virksomhed har siden da lavet prisvindende, smagfulde popcorn, og i dag har Joe & Seph’s en lang række af luftige og sprøde popcorn, som er poppet med varm luft og vendt i smør frem for i olie, som ellers er normalt.

De luftpoppede popcorn er ikke kun lækre som en sød snack. Her er de dækket i fyldig irsk cheddarost, der er modnet og derfor giver masser af ostesmag til popcornene. Det gør dem perfekte som sprød og salt snack med cremet ostesmag til et glas vin eller en Gin & Tonic før middagen.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.