Månedens Ginkasse, Juni 2022

Månedens Ginkasse, Juni 2022

Juni 2022 Isle of Barra

MÅNEDENS GIN

Barra Atlantic Gin kommer fra øen Isle of Barra. Isle of Barra er en ø i de ydre Hebrider, Skotland, og den næst sydligst beboede ø i Atlanterhavet ud for Skotlands nordvestkyst.

I Barra Atlantic Gin er der hele 17 planteekstrakter. Centralt for ginnen er carrageentang. Det er en type rødalger, der vokser rigeligt på Atlanterhavskysten i Europa og Nordamerika. Det er almindeligt brugt i madlavning, og du vil ofte finde det i fødevarer såsom is.

Hvert stykke carrageentang høstes på Barra, vaskes med frisk vand og bleges (eller tørres) udendørs i fem eller seks uger, før det er klar til brug. Mens den fulde opskrift holdes hemmelig, kan det afsløres. at der er enebær, kassiabark, lakridsrod, citronskal, appelsinskal, mynte, pebermynte og lyng i ginnen.

Man benytter sig af dampdestillation, hvilket betyder at de botaniske stoffer placeres i en kurv over basisspiritus. Dette opvarmes derefter, og da væsken bliver til damp, stiger den op gennem kurven med planteprodukter. Smagene tilføres derefter spiritusdampen, før den kondenserer tilbage til væske, klar til fortynding til aftapningsstyrke. 

Sted:

Isle of Barra, Skotland

Botanicals:

17 botanicals, med hovedfokus på carrageentang. Derudover, enebær, kassiabark, lakridsrod, citronskal, appelsinskal, mynte, pebermynte og lyng.

Smagenoter:

Umiddelbart en meget anderledes gin end forventet.

Barra Atlantic Gin balancerer fint mellem enebær med tang for en fed maritim smag med blomster- og urtenoter. Den er tør og rig med en sød fylde, og en let salthed før en lang, varm afslutning med et strejf af krydderi.

Forfriskende og rent med noter af lakrids og pebermynte.

  • Indhold:  70 cl
  • Styrke: 46 % alc./vol.

TONICS

Fever-Tree - Mediterranean Tonic Water

Fever Tree Mediterranean er en tonic med fokus på naturligt fremskaffede ingredienser fra de fantastiske kyster langs middelhavet. Find urter som rosmarin og citrontimian, hvilket giver en langt mere aromatisk oplevelse. Disse hårdføre florale buske har optimale betingelser for at gro til sit fulde på de stenede bakkesider i Provence. Smagen bliver ekstra dyb af den næringsrige jord, samtidig med de varme vinde fra det sydlige Frankrig. Så ønsker mand sig en perlende, ren og forfriskende tonic er Fever Tree mediterranean det helt rigtige valg for dig.  Her går man virkelig ikke på kompromis med smagen. Et klassisk tvist fra den originale Fever-Tree Premium Tonic.

BritviC - Indian Tonic Water

BritviC Indian Tonic Water har en sød aroma og en forfriskende smag, som afsluttes med en subtil bitterhed. Derudover er den anerkendt for at have en sprød og lækker karbonering. BritviC Indian Tonic Water er en velblanceret tonic som fungerer sammen med de fleste premium gins. 

GARNERING

I denne måned har Anders fra Frugtskiver.dk leveret en blanding bestående af dehydreret grapefrugt. Frugtskiver.dk laver dehydrede frugtskiver, der løfter din drink visuelt, samt tilfører dufte og smage, som kan komplimentere eller give kontrast til eksisterende smagsnoter.

Snacks

Månedens snack er en Dark Chocolate & Sea Salt Caramel snackbar, med tykt lag af klistret karamel tilsmagt med havsalt fra Frankrig og tilsat ristede mandler og overtrukket med en dyb og rig mørk chokolade.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.