Månedens Ginkasse, Juli 2022

Månedens Ginkasse, Juli 2022

Juli 2022 Greenwich

MÅNEDENS GIN

Greenwich Marine London Dry Gin hylder den maritime arv fra Greenwich og de store opdagelsesrejsende, der sejlede på eventyr for at udforske verden.

De destillerer engelske marine botanicals og parrer dem med unikke ingredienser og smage fra hele verden, hvilket giver Greenwich Gin en karakteristisk smagsrejse, mens fundamentet af den bygger på en klassisk London Dry base.

De holder bæredygtighed i kernen af deres forretning, fra indkøb af ingredienser til emballering og produktion. Deres produkter er plastikfrie propper /etiketter /plomber /emballage, og hver solgte flaske hjælper med at sponsorere havbevaringsprojekter med deres partner The Seahorse Trust.

Skaberen bag Greenwich, Gonzalo Ruiz kan godt lide at tænke på botanicals i tre grupper. Først har man de klassiske London Dry botanicals såsom enebær, koriander, angelica, bitter appelsin og frisk limeskal; disse danner baggrunden for Greenwich Gin. Den anden gruppe er de marine og kystnære botaniske planter, som er atlantisk dulse, havfennikel og kumbu tang. Disse giver ginnen en unik egenskab af havfriskhed.

Endelig har man "verdensaftalerne", som er der, hvor magien sker. Det er nøje udvalgte smagsvarianter fra hele verden, som er meget unikke og spændende: Lulo fra Colombia, sakura fra Japan, tonka fra Amazonas, balsamgran fra den canadiske boreale skov og pink peber fra Brasilien. Disse udgør det øverste lag af smagsrejsen, som topper ginnen med dejlige krydret, tørre og søde smage.

Sted: 

Anno Distillery, Kent (England)

Botanicals:

Der er brugt 13 botanicals, herunder enebær, limeskal, appelsinskal, tonka, rosenpeber, tang, havfennikel, & kirsebærblomst.

Smagenoter:

Enebær og gran ledsaget af sprøde og lyse citrusnoter af lime og appelsiner. Citrus friskhed med blid enebær giver plads til en let maritim brise, der forbliver i baggrunden. En lang velafrundet krydret finish.

  • Indhold:  70 cl
  • Styrke: 40 % alc./vol.

 

TONICS

 

Denne premium-tonic fra The Artisan Drinks Co. er virkelig anderledes. Den er lavet med en fremragende kombination af lyserød grapefrugt, blodappelsin og citron med et strejf af basilikum. Da de 38.000 medlemmer af The Craft Gin Club i Storbritannien skulle kåre den bedste tonic nogensinde, fik Pink Citrus Tonic førstepladsen!

Der er ingen kunstige ingredienser i Artisan tonics - de er lavet på 100 procent naturlige ingredienser. Kininen stammer eksempelvis fra rå cinchonabark-ekstrakt, hvilket giver en meget glattere kininsmag i forhold til den kunstige kinin, der bruges i mange andre tonic-mærker.

Folkington's - Indian Tonic Water 

Folkingtons indiske tonicvand er lavet af en blanding af naturlig kinin (fra indisk cinchona-bark) med citrus- og blomster-botaniske ekstrakter lavet i små partier.

Folkington's tonics er ikke så udbredte på det danske marked. Og det er ærgerligt for her har vi fat i noget virkelig godt. Kinin, denne gang fra Indien, masser af citron og urtede noter, hvilket gør at Folkington's Indian Tonic egner sig til de fleste gins. Vi er især glade for boblerne, da de hverken er for store eller små.

GARNERING

I denne måned har Anders fra Frugtskiver.dk leveret en blanding bestående af dehydreret rosenpeber og lime. Frugtskiver.dk laver dehydrede frugtskiver, der løfter din drink visuelt, samt tilfører dufte og smage, som kan komplimentere eller give kontrast til eksisterende smagsnoter.

Snacks

I denne måned får I en pose sweet chili chips fra Burt's, som er sprængfuld af smag fra søde Devon chillier, syrligt citrongræs og et krydret pift af ingefær.

BURT'S chips er lavet i Devon, England, og består af de bedste Red Tractor Assured-kartofler som bliver skrællet og skåret i skiver, inden de håndkoges i solsikkeolie af højeste kvalitet, en omgang af gangen i specialbyggede frituregryder.

Alle poser er stemplet med navnet på Frituremesteren, der kogte chipsene.

 

Hos Dash Water laver de lækkert frugtvand med enkle, etiske ingredienser. Ved at bruge frugte som andre siger nej til, er de i stand til at lave naturlige læskedrikke uden sukker, uden kalorier og uden sødemiddel.

I denne måned får man en dåse Dash solbærvand som er sprængfyldt med smag, og uden hverken sukker, sødemidler eller kalorier. Dash er nemlig lavet af 100% naturlige ingredienser, og til denne version er kun brugt solbær som ellers var blevet kasseret.

Hos Dash bedømmer man nemlig kun ingredienserne på smagen, og derfor gør det ikke noget at frugten kan være stødt, buet, knækket eller knust. I Storbritannien går op til 40% af al frugt og grønt til spilde, så Dash hjælper altså med at bekæmpe madspil.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.