Månedens Ginkasse, Januar 2022

Månedens Ginkasse, Januar 2022

Januar 2022 Perfume Trees

MÅNEDENS GIN

Forestil dig at smage Perfume Trees Gin, mens du går en tur ned ad de gamle gader i Hong Kong. Her vil du opleve en duft- og smagsoplevelse gennem byen, hvor du blandt andet vil se de gamle templer, tehuse, lokale kinesiske medicinbutikker og alt den lokale historie & kultur, som byen har at byde på. Her vil du også finde parfumetræerne, som er en af hoved ingredienserne i Perfume Trees Gin, som giver ginnen dens unikke smag og duft. Alle disse sanseindtryk, vil til sammen gøre at du næsten føler at du er til stede i Hong Kong. 

Der er blevet brugt 13 botanicals i ginnen, hvor fem er lokale botanicals, som enten er lokalt dyrket eller fremskaffet. Hver af dem fortæller sin egen historie om Hong Kong, inklusive hvid Champaca (Parfumetræ), Sandeltræ, Long Jing Green te, 15 år gammel mandarinskræl og kinesisk Angelica.

Smagenoter: Floral og varme urter i duften, med et hint af sandeltræ og de hvide perfumeblomster. Smagen er en traditionel ginbase som er smagt til med lokale botanicals. Det er især klementinskallerne som er fremtrædende, men også noterne fra sandeltrælet og den grønne the kommer snigende i eftersmagen En meget floral gin

Botanicals: Hvide tempelblomster (kendt som Perfume blomster), sandeltræ, 15 år gamle klementin-skaller, Long Jing grøn the, Kinesisk Angelikarod, lakrids, kardemomme, grape, kanel.

 

TONICS

Erasmus - Bond Dry Tonic

Erasmus Bond Dry Tonic Water kommer fra Belgien og er opkaldt efter manden, der efter sigende opfandt den moderne tonic - det vil sigeikke længere blot en bitter medicin, men smagsat meden række andre ingredienser og decideret behageligt at drikke, særligt kombineret en god kopfuld gin.

En "tør" tonic, udviklet til kraftige gins, med masser af smag. Denne tonic har også et lavere sukkerindhold end de klassiske tonics, hvilket gør den god til de friske gin og tonics.

Her får du grapefrugt, bergamotte og blodappelsin med en fin balance af kinin. Vi har Erasmus Bond serien som vores Top-3 tonics, og især denne Dry tonic er et godt match til de ikke oldschool gins.

StrangeLove No.8

Endnu en vanvittig tonic fra australske StrangeLove. Her har vi en "hardcore" tonic med masser af bitterhed fra citrusfrugter. Tonic'en slutter af med et strejf af enebær, og er pga. dens lave sukkerindhold temmelig tør i stilen.

Tonic No 8 er en virkelig god tonic, som har sin helt egen stil. Vi har testet den med en del forskellige gins, og vi må sige at den fungerer godt til de meste. Dog bliver denne tonic rigtig flot når den får lov til at udfordre de lidt mere florale gins

 

GARNERING

Denne måneds garnish består af fire skiver dehydreret klementin og fire halve skiver dehydreret rød grapefrugt.

Begge frugters skal er komponenter i månedens gin. Dog på vidt forskellig måder.

Grapefrugtens skal er brugt på traditionel vis, mens klementinens (eller faktisk mandarinens) skal er tørret i 15 år (!), inden den er tilsat i produktionen af ginnen.

Vi har desværre ikke 15 år gammel mandarinskal på lager, så vi går efter det næstbedste, som er friske dehydrerede klementiner.

Klementinerne er fra Spanien, hvor de kommer i sæson sidst på efteråret og har sin højtid hen over vinteren. De første klementiner på sæsonen er som regel lidt mere syrlige, men også en mere kompleks smag. De egner sig derfor rigtig godt i Gin, da de både har syre og sødme.

Grapefrugterne er importeret fra Sydafrika, hvor klimaet gør, at der dannes mere sødme end eksempelvis i Middelhavslandene. Vi bruger altid røde grapefrugter, men det er faktisk kun for øjets skyld. Modsat hvad mange tror, så er hvide og røde grapefrugter faktisk nogenlunde lige syrlige. Forskellen i sødme/syre er i langt højere grad afgjort af dyrkningsområdet og modenheden på frugten.

De dehydrerede klementiner og grapefrugter er håndskåret i vores køkken i Vildbjerg i Midtjylland. Skiverne placeres på trådnet og dehydreres ved 55 grader i 24 timer. Dehydratoren blæser varm luft hen over frugtskiverne hvorved væsken i skiverne langsomt fordamper.

Kombinationen af grader og timer giver det perfekte resultat. En knastør skive hvor frugtsukkeret ikke er begyndt at karamellisere, og en skive som kan holde sig i omkring ét år, hvis de opbevares tørt. Hvis frugterne udsættes for højere temperatur, vil de blive mørke pga. karamellisering af frugtsukkeret.

Skiverne indeholder stadig de æteriske olier og efter kort tid i en gin&tonic, vil disse olier både kunne duftes og smages.

 

Snacks

Burts Hand Cooked Crisps

Secret Kitchen, der importerer og distribuerer en lang række smagsoplevelser har fået en fast plads i vores Ginbutler kasse.

Denne gang byder de på to poser Burts Chips.

Burts Chips startede i 1995 i Devon i England med en ambition om at lave verdens bedste kartoffelchips. Efter at have ledt efter de bedste ingredienser og testet chips i 2 år kom de første 3 varianter af håndlavede kartoffelchips på gaden i 1997. De blev hurtigt en succes, og siden da er der føjet mange prisvindende udgaver af den sprøde kartoffel til sortimentet. Fælles for dem alle er, at de laves af de bedste lokalt og bæredygtigt producerede kartofler og krydderier, og at der ikke tilsættes kunstige ingredienser og konserveringsmidler.

Burts Chips– Delikatessehuset

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.