Månedens Ginkasse, Februar 2022

Månedens Ginkasse, Februar 2022

Februar 2022 Height of Arrows

MÅNEDENS GIN

Height of Arrows er en gin inspireret af, hvordan man laver whisky. Whiskys store udvalg af smagsvarianter er afhængige af destilleriets ekspertise, i at bruge kun tre ingredienser, som er vand, byg og gær. Ved at skabe Height of Arrows søgte destilleriet Holyrood at skabe en gin, der fulgte samme princip med at bruge nogle få ingredienser for at opnå en gin rig på smag.

De fokuserede på ginnens essentielle komponent enebær. Ved at fokusere på enebær i ginnen, fremviser Height of Arrows alle enebærens komplekse nuancer og smag, der spænder fra frisk fyrretræ og fed citrus til pebret krydderi og mere. Ved siden af ​​enebær er der tilsat Isle of Skye salt og naturlig bivoks efter destillation. Destilleriet bruger salt som en naturlig smagsforstærker, og de kombinerer det med enebær for at give en yderligere dybde af smag i ginnen. Bivoks fungerer som prikken over i'et og skaber en luksuriøs "smooth" gin.

Resultatet er en enebær-forward-gin som er utrolig kompleks, men som forbliver lækker let drikkelig. Height of Arrows repræsenterer en ny drikkeoplevelse for både den daglige gin-elsker og gin-entusiasten.

Ginnen er utrolig lækker at drikke rent (ligesom som en god whisky) og ellers er den perfekt med en tonic der kan stå lidt imod smagen, og i klassiske cocktails som Negroni, Gibson og Martini.

Smagenoter: Duften byder på gran og citrus. Smagen starter en anelse olieret med noter af appelsinskal, men bliver hurtigt erstattet af sort peber og kardemomme. Afslutningen er lang, blød og tør, og efterlader et stort indtryk.

Botanicals: Masser af enebær, byg og vand. Efter destillering tilsættes bivoks og salt.

 

SAMPLE 

Heidell Navy Strength Gin

Buy Heidell Navy Strength Gin 50cl online? | GinFling.nl

Her er en helt særlig flaske fra det prisvindende finske destilleri, Heidell.

Filosofien bag produkterne hos Heidell destilleriet, er at udvikle moderne, unikke og miljø venlige produkter. Det gør de ved at benytte den nyeste teknologi indenfor destillering, men også ved at ære traditionerne og livsstilen fra den finske skærgård.

Deres gin er en hyldest til det finske øhav, som rummer en rig, unik og ren natur. Den omhyggeligt udvalgte blanding af 12 fineste højkvalitets botaniske ingredienser skaber den karakteristiske og sjælfulde smag. Hver tår er en nydelsesrejse. 

Heidell's Navy Strenght Gin destilleret med 12 botanicals. Enebær, koriander, angelikarod, kardemomme, kanel, citronskal, havtorn, tyttebær, hasselnødder, muskat og havsalt.

 

TONICS

StrangeLove - Coastal Tonic

Coastal Tonic by StrangeLove | Premium Mixer – StrangeLove Beverage Co

Tør tonic med lavt niveau af bitterhed, og fine nuancer af citrus og hav. Denne tonic er baseret på Sicilianske citroner og bergamotte, tilsat saltbusk, timian fra de Australske kyster og havpersille. Tonicen er et godt supplement til klassiske gins. Tonicen er frisk og sprød, og det lave sukkerindhold gør den meget indbydende. Sidst, så indeholder tonicen en knivspids flagesalt fra Murray River. Fordi, salt altid er en god idé.

StrangeLove Dirty Tonic

Dirty Tonic Water | Australian Tonic Water For G&T – StrangeLove Beverage Co

Denne premium tonic fra Australien bruger uraffineret cinchona bark til at give en jordisk tonic som er rig på bitterhed. Hertil appelsinskal og duftende rosmarin. Vi finder også en anelse salt i denne tonic, hvilket igen passer rigtig godt til månedens gin. Denne tonic går normalt godt til de mere citrusagtige gins med meget kraft (eller %).

Det gør, modsat andre light tonics, at ens mund ikke bliver fyldt op at kunstige sødestoffer, som jo bare er irriterende at have i sin gin&tonic

 

GARNERING

I denne måned har Anders fra Frugtskiver.dk leveret en meget klassisk kombination bestående af dehydreret citron og enebær.

Normalt har vi en lang snak med Anders omkring månedens gin, dens botanicals og smagsnyancer, men denne måned var ret lige til.

Ginnen smager nemlig af enebær, citron, salt og bivoks. Da de to sidste er svære at garnere din drink med, var valget nemt. Citron og Enebær.

Frugtskiver og krydderier kan løfte din drink til et andet niveau på to måder:

1. Det giver et flot pift visuelt, og ligesom vi mennesker spiser med øjnene, så gør det samme sig gældende med drikke.

2. Frugtskiverne indeholder stadig aromaer og olier, som frigives når de kommer i kontakt med væske. Når du vælger frugtskiver og krydderier til din drink kan du derfor med fordel kigge på din gins smagsgivere.

Både ved at tilføje mere af samme slags, men også ved at sammensætte smage og dufte. Eksempelvis Appelsin og kanel. Det kan også være ganske sjovt bare at prøve sig frem og lade indtryk overraske.

Frugtskiver udvælger, skærer og dehydrerer selv alle frugter. De køber altid økologiske frugter, medmindre det ikke er muligt.

De bruger ingen farvestoffer, tilsætningsstoffer eller lignende, så du kan roligt spise frugtskiverne, hvis du har lyst.

 

 

Snacks

Mr Filberts - Dry Roasted Peanuts 40g – Vin Van Caerdydd

Mr. Filbert’s laver snacks. Virkeligt lækre snacks.

Faktisk så lækre, at siden de startede snackfirmaet i idylliske Somerset i det sydvestlige England i 2010, har de vundet mere end 30 priser i branchen. Det har blandt andet gjort dem til et af de hurtigst voksende snack-mærker i Storbritannien.

Secret Kitchen forhandler et udvalg af deres nødder, som lufttørres, hvilket giver et særligt sprødt bid, men uden de ekstra kalorier, som olieristede nødder indeholder. Herefter krydres de med naturlige råvarer, hvoraf mange af dem høstes i hånden i lokalområdet. For eksempel bruger de honning, grønne urter, chili og vild hvidløg fra de frodige skove og marker i Somerset.

Nødderne er perfekte som snack til et godt glas eller den lille sult i løbet af dagen, men kan også bruges som topping til madlavningen.

Denne måned byder på en pose Dry Roasted Peanuts som er en perfect snack til månedens gin.

Holyrood Distillery to launch Height of Arrows gin

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.