Månedens ginkasse, februar 2020

Månedens ginkasse, februar 2020

Februar 2020 - Alla Hjärtans Dag

Den 14. februar er Valentinsdag i Danmark, men på den anden side af Øresund kalder svenskerne dagen for Alla Hjärtans Dag. Det er dagen, hvor man udtrykker sin kærlighed til den, man elsker allerhøjest. 

Hos Ginbutler elsker vi gin og tonic (næsten lige så højt, som vi elsker vores medlemmer), så vi synes selvfølgelig, at dagen skal fejres med vores yndlingsdrink. Til denne måneds særlige Valentins-ginkasse har vi søgt inspiration hos vores venner i Sverige. Månedens gin kommer nemlig fra hovedstaden Stockholm, mens månedens sample er hentet 400 km længere mod nord i den lille by Dala. Begge ginner er særlige aftapninger fra to af Sveriges mest anerkendte destillerier. Så find isterningerne frem og nyd en drink med familien, vennerne eller din hemmelige beundrer. 

Skål - fra hjertet!

MÅNEDENS GIN 

I et nedlagt Jaguar-værksted i den svenske hovedstad har parret Anne og Calle åbnet et destilleri, der hurtigt er blevet et af Nordens mest anerkendte. Deres ginner sælges i mange forskellige lande, og de er vilde med at eksperimentere og afprøve nye smagskombinationer, så sortimentet er løbende blevet udvidet.

Pink Gin fra Stockholm Bränneri er en af de seneste tilføjelser. Basen er en klassisk gin lavet på økologisk hvede, men den er blevet infuseret med rosenblade og rabarber, så den har fået en lækker smag af lune svenske sommeraftener. Efter destilleringen er der desuden tilføjet håndplukkede tyttebær, som medvirker til at give Pink Gin sin smukke, lyserøde farve. 

Ginnen er virkelig blød på tungen og kan sagtens drikkes med en isterning. Ellers anbefaler vi at blande med en klassisk tonic i forholdet 1:1 eller 1:2. Husk masser af isterninger, så din drink bliver iskold men ikke fortyndet.

MÅNEDENS SAMPLE 

Vi forsøger for det meste at finde helt nye ginner til vores ginkasser, men vi kunne alligevel ikke stå for fristelsen, da vi fik mulighed for at lave samples ud af Swedish Rose Gin fra That Boutique-y Gin Company. Den udkom første gang i 2017 i blot 1.029 eksemplarer, men den er blevet så populær, at destilleriet har valgt at producere en ny omgang - Batch No. 2 - som du finder i denne måneds ginkasse. 

That Boutique-y Gin Company er slet ikke et destilleri, men en aftapper, som samarbejder med en række forskellige destillerier verden over. Samarbejdet fungerer således, at destillerierne producerer en specialudgave af deres gin, som derefter tappes på Boutique-y's flasker. Da alle ginnerne kommer fra forskellige destillerier, kan man heller ikke sige noget generelt om Boutique-y's smagsprofil – ud over at den altid er spændende. Og så er flaskerne med deres håndtegnede etiketter altid sjove at have stående på hylden. 

Swedish Rose Gin er produceret af det svenske destilleri Hernö. Deres allerførste gin udkom i 2012, og i årene derefter har de opnået en position som det mest præmierede gindestilleri i hele Europa. Ikke en ringe bedrift! 

Swedish Rose Gin er en af Hernös største vindere, idet den blev kåret til "verdens bedste London Dry Gin" på den prestigefyldte International Wine & Spirit Competition i 2017.

 

Swedish Rose i Gibutlers Februar ginkasse

MÅNEDENS MIXERE 

I denne måned bryder vi med normen, for den ene mixer i din ginkasse er ikke en tonic, men en almindelig sodavand helt uden kinin. Vi har valgt den, fordi den passer perfekt med din Pink Gin. 

Vi begynder dog med Three Cents Tonic Water, som er en klassisk tonic. Den er produceret i Grækenland på kildevand og naturlig kinin, og den er ganske enkelt en ægte tonic, som den skal smage. Dog med et lille tvist. 

Stifterne af Three Cents etablerede nemlig virksomheden, fordi de gerne ville have en tonic, som kunne holde endnu længere på boblerne end de gængse mærker. Efter mange forsøg lykkedes de med en metode, hvor kulsyren tilsættes under tryk og ved lavere temperatur end normalt. Test selv, om du kan mærke boblerne sprudle i længere tid... 

Three Cents Pink Grapefruit Soda er mixer nummer to. Det er en frisk og velsmagende sodavand, som ganske simpelt er en blanding af naturlig grapefrugtsaft og danskvand. Duen på forsiden indikerer, at den er inspi reret af drinken Paloma, som netop indeholder pink grape-sodavand. 

Begge mixere kan blandes i forholdet 1:1 eller 1:2 med ginnen.

3 Cents tonic i Ginkassen Februar 2020

 

GARNERING 

I denne måned har vi valgt blomsten hibiscus som garnering til din Gin & Tonic. Den har en let og floral smag, der både er sød og syrlig på samme tid. Ud over at pryde haver og parker fungerer hibiscus også som blodtrykssænkende medicin. Man ser den i stigende grad i juicer, saft og teblandinger - dels på grund af den fantastiske farve og smag, og dels på grund af den høje antal antioxidanter. 

Der findes flere arter hibiscus, som godt kan dyrkes herhjemme, men den er mest kendt fra tempererede og subtropiske klimaer omkring Afrika og Asien. Den specifikke plante, der ligger i din ginkasse, er leveret af Mandala Organic og lystrer navnet Hibiscus Rosa-Sinensis. Planten kan bruges som garnering til både tonic og pink soda vand. Læg fire-fem blade i din drink, og nyd forvandlingen!

Mandala Organic i Ginkassen: Februar 2020

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.