Månedens Ginkasse, December 2021

Månedens Ginkasse, December 2021

December 2021 Saigon Baigur

MÅNEDENS GIN

Saigon Baigur er den første Premium Dry gin, der bliver destilleret i Ho Chi Minh City. Det er en ekstraordinær gin med blandt andet frisk Buddhas hånd og lotusblomst. I alt er 12 karakteristiske lokale botaniske ingredienser blevet kombineret med 4 klassiske giningredienser. Resultatet er en vietnamesisk fortolkning af den klassiske tørre gin.

Den unikke kombination af planter fra regionen giver Saigon Baigur en frisk og livlig smag, inspireret af byen, hvor den er destilleret. En eventyrlig og spændende gin.

Smagenoter: Ginnen er sprængfuld af både duft og smag. Duften byder på citrus og florale noter. Smagen er nærmest overvældende og byder på en kompleks, men sødlig smag, hvor især kardemomme og lakrids træder frem.

Botanicals: Buddas Hånd (citrusfrugt), lotusblomst, enebær, kanel, sort kardemomme, angelikarod, koriander, lakrids, peberkorn, grøn kardemomme, dragefrugt, stjerneanis, citrongræs, fennikelfrø, citronskal, og chili.

 

TONICS

Nørrebrew - Fingers Crossed Tonic Water 

En klassisk økologisk tonicvand lavet på naturligt kininudtræk og en lille smule humle. Kombineret med økologisk citronjuice giver det en simpel og lækker tonicvand, der er skarp og bitter, men samtidig forfriskende og frugtig.

Tonic'en er udviklet til Københavnske cocktailbarer og restauranter, hvor kvalitetsspiritus kun kombineres med de bedste ingredienser. Da det Københavnske byliv lukkede ned på grund af covid-19 i foråret 2020, gik Nørrebrew nye veje og krydsede fingre for, at deres mixere vil sprede samme glæde i private hjem.

Derfor hedder de Fingers Crossed.

Hver variant er baseret på klassiske opskrifter og lavet på nøje udvalgte, økologiske råvarer.

StrangeLove - Light Tonic

Light er det nye sort.

Denne tonic er light i både form og funktion. Tonic'en er lavet til Tonic "aficionadoer", og byder på en let, delikat citrus profil, som matcher virkelig godt med de gins vi har testet på, istedet for at overdøve dem. Der er brugt en lille mængde sukker, som i øvrigt er frugtbaseret.

Det gør, modsat andre light tonics, at ens mund ikke bliver fyldt op at kunstige sødestoffer, som jo bare er irriterende at have i sin gin&tonic

 

GARNERING

Denne måneds garnish består af fire dehydrerede skiver citron, to kanelstænger, to stjerneanis og lidt enebær. Det kommer fra frugtskiver.dk.

Månedens gin er udover enebær destilleret med blandt andet stjerneanis, kanel og citronskal. Derfor underbygger og fremhæver disse tre stykker garnish de eksisterende smags- og duftnuancer i ginnen.

Specielt stjerneanisen trækker i samme retning som ingredienserne i ginnen, som også inkluderer fennikel. Derfor kan du måske fornemme lakridsnoter. Citronerne er fra Spanien. Citroner er en vinterfrugt og derfor netop kommet i sæson igen.

Fun fact om citroner: Det er ikke modning, der gør dem gule. De skifter farve, når temperaturerne i markerne falder til under 13 grader. En grøn citron kan derfor sagtens være moden.

 

Snacks

Køb BARÚs Dark Chocolate & Peppermint Marshmallows (1000 g) her!

Sammen med Secret Kitchen, der importerer og distribuerer en lang række smagsoplevelser har vi fået en skarp pris på de nye Barú marsmallows.

Den nye Peppermint Fudge Marshmallow, der er udviklet særligt til det danske marked,

består af deres luftige signatur-marshmallow, som i denne særlige version er smagt til med pebermynte og overtrukket med et knasende tykt lag mørk, belgisk chokolade.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.