Månedens Ginkasse, August 2022

Månedens Ginkasse, August 2022

August 2022 Moon Gin

MÅNEDENS GIN

North Atlantic Dry Gin kommer fra destilleriet Faer Isles Distillery i Vestmanna på Færøerne. Signatur ingrediens i ginnen er tang. Destilleriet har eksperimenteret med hele 8 forskellige typer lokal tang, før de valgte Thongweed (Himanthalia elongata) på grund af dens egnethed som match til enebærene i ginnen. Tang er en rig ressource på Færøerne, som også er en bæredygtig råvare, da findes rigeligt omkring øerne midt i det nordlige Atlanterhav. 

Tangen tilføjer en let saltet, maritim smag til ginnen. En anden vigtig ingrediens er Angelica - en anden plante der er at finde i den arktiske region; roden tilfører en delikat anismag, der er særligt fremtrædende i eftersmagen. Faer Isles Distillery ønskede at udvikle en gin, som var autentisk og tro mod det lokale miljø på Vestmanna & Færøerne og undgik eksotiske ingredienser og smage fra andre steder. Resultatet er en færøsk ø gin med en mild og maritim aroma, som er en virkeligt spændende og velsmagende Gin oplevelse.

Smagenoter: 

Umiddelbart fanger vi en lidt særlig duft når vi åbner flasken. Vi tror det stammer fra den lokale tang, som også giver en let saltet, maritim smag. Det er dog ikke overvældende, og bidrager til en velbalanceret, aromatisk gin som er ret mild i smagen. Vi fanger lidt anis fra angelicaroden, men savner umiddelbart lidt mere power fra enebær og lidt citrus.

Botanicals: 

Botanicals: "Thongweed", også kendst som havspagetti, angelica, enebær, rabarber og lokalt vand.

SAMPLE 

Dark & Spicy - Caleño Drinks (5 cl)

Dark & ​​Spicy er en gylden og krydret non-alkoholisk destillat, fyldt med tropiske noter af ananas og kokos, kombineret med et let ingefærkrydderi, glatte vaniljenoter og antydninger af frisk lime. Den fungerer perfekt som et lækkert alternativ til rom.

TONICS

Erasmus Bond - Classic Tonic

Erasmus Bond Classic Tonic kommer fra Belgien og er opkaldt efter manden, der efter sigende opfandt den moderne tonic - altså en sprudlende tonicvand, der ikke smagte af bitter medicin.

Tonicen har en klassisk duft af citrus og kinin og måske en smule hyldeblomst. Den er let bitter i smagen med noter af citronskal, kanel og lakrids.

Erasmus Bond - Dry Tonic

En "tør" tonic, udviklet til kraftige gins, med masser af smag. Denne tonic har også et lavere sukkerindhold end de klassiske tonics, hvilket gør den god til de friske gin og tonics. 

GARNERING

I denne måned har Anders fra Frugtskiver.dk leveret en blanding bestående af dehydreret grapefrugt og enebær. Frugtskiver.dk laver dehydrede frugtskiver, der løfter din drink visuelt, samt tilfører dufte og smage, som kan komplimentere eller give kontrast til eksisterende smagsnoter.

Snacks

Månedens snack er Barú Summer Edition Marshmallows med ægte vanilje, der smelter i munden. De luftige marshmallows er omgivet af et sprødt lag af mælkechokolade og smelter i munden. Enkeltindpakkede i flot sommergul farve.

 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.