Månedens Ginkasse, August 2021

Månedens Ginkasse, August 2021

August 2021 Tarsier

MÅNEDENS GIN

Tarsier Southeast Asian Dry Gin er egentlig lavet i Manchester, men smagen er inspireret af Sydøstasiens smagsunivers. Og det betyder masser af smag: friske citrusagtige noter fra calamansi (en slags blanding mellem lime, mandarin og kumquat), let spicy noter fra Kampot-peber og floralitet fra thai-basilikum. Og vi må naturligvis ikke glemme det ydmyge enebær, som virkelig er kommet i eksotisk selskab. Alle botanicals udblødes i neutral hvedespiritus, og destilleres så på kobber-pot stills.

Selve navnet tarsier refererer til en lille primat med meget store øjne (spøgelsesabe på dansk), som også ses på flaskerne. Den lever kun i Sydøstasien, og da den er udrydningstruet, giver Tarsier Spirit 10% af overskuddet til organisationer som beskytter denne art og dens habitat.

 

 

TONICS

Artisan Drinks Skinny London Tonic

Artisan Drinks Skinny London Tonic er til dig, som foretrækker en tonic på den tørre side. Den indeholder under halvt så meget sukker som Artisan Classic London Tonic, og er smagt til med et blend af botanicals, appelsin- og citronessens.

Det lave sukkerindhold gør tonic'en friskere og "sprødere", hvilket spiller godt sammen med de komplekse citrusnoter. Virkelig en god tonic, som man altid bør have på køl.

Erasmus Bond Dry

Endnu en "tør" tonic, udviklet til kraftige gins, med masser af smag. Denne tonic har også et lavere sukkerindhold end de klassiske tonics, hvilket gør den god til de friske gin og tonics.

Her får du grapefrugt, bergamotte og blodappelsin, med en fin balance af kinin. Vi har Erasmus Bond serien som vores Top-3 tonics, og især denne Dry tonic er et godt match til de ikke oldschool gins.

Fun fact: Erasmus Bond var efter sigende manden, som opfandt tonicvand som vi kender det i dag – det vil sige ikke længere blot en bitter medicin, men smagsat med en række andre ingredienser og decideret behageligt at drikke, særligt kombineret en god kopfuld gin.

 

 

GARNERING

Tørret Ingefær

Vi tog en snak med Kim og Thomas, krydderinørderne bag Mandala Organic, som gang på gang har leveret vores garnish.

Det er ikke helt så enkelt som man måske skulle tro, og vi har længe spekuleret på hvordan vi får de absolut bedste botanicals med i vores kasser, som samtidig matcher både gin og tonic.

Vi starter normalt med at tage et kig på den gin vi har med at gøre. Hvad indeholder den? Er der kraftige noter vi skal passe på, eller er der noget af smagen som skal forstærkes? Hvis ginnen er meget klassisk skal den måske have lidt kant, og hvis den er mild i smagen, kan det være at vi skal finde på noget helt andet.

Ofte kan vi godt lide tørrede frugter af flere årsager. Én er at vi gerne vil sørge for at kassen indeholder alt det vores Perfekte Servering kræver, og det er jo bare lettere med tørret frugt, end med frisk frugt. Men, den tørrede frugt giver også en anden, mere subtil smag i forhold til friske frugter.

Denne gang er valget faldet på tørret, revet ingefær. Det passer perfekt til det Sydøstasiatiske tema i flasken. ingefæren er tørret, og den vil altså ikke overdøve smagen i ginnen, men derimod tilføje en ny dimension til drinken.

Eksperimentér endelig selv med dine yndlingskrydderier, og del gerne dine oplevelser på Instagram eller på vores Facebook side.

 

 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.