Månedens Ginkasse, April 2022

Månedens Ginkasse, April 2022

April 2022 Never Never

MÅNEDENS GIN

Never Never Distilling Co. i Australien elsker enebær. Faktisk så meget, at deres Triple Juniper Gin, er blevet tilført enebær på 3 forskellige måder gennem produktionen af ginnen. De tre måder er følgende:

1. Enebær lægges i hevedspiritus, hvor det trækker i 24 timer.

2. Frisk enebær tilsættes spiritussen fra trin 1, og den destilleres derefter i en pot still.

3. Endnu mere enebær bliver tilføjet til dampkurven på destillationsapparatet, ved afslutningen af processen.

Dette skaber tilsammen, en intens og kompleks smag af enebær. Så vi kan med gode ord sige at Triple Juniper Gin er gennemsyret af enebær i smag og duft. Det er dog ikke kun enebær i denne gin. Never Never-folkene bruger også australske peberbær, angelica, kanel, citron, lime, lakrids, orris og koriander for at opbygge ginnens fantastiske smagsprofil. 

Smagenoter: 

Duft: Fyrnål, børstet rosmarin, citronolie, jordnære rodfrugter, der strækker sig til duftende peber.

Smag: Først en lys citruskarakter. Fedtet og intens, fremtrædende enebær, understøttet af jordagtige undertoner og træbevoksede krydderier.

Afslutning: Luksuriøs og lang med en rig cremethed, som hurtigt tørrer ud.

Botanicals: Otte botanicals, herunder korianderfrø, angelikarod, orrisrod, citronskal, limeskal, lakridsrod, kanel, "australsk peber". Den meget store mængde af enebær, kan gøre at væsken bliver en anelse "tåget".

 

SAMPLE 

Vrads The GIN, Earth

The Earth Gin Vrads Destilleri

Månedens sample er fra danske Vrads, THE GIN Earth byder forår og sommer velkomment med en lækker frugtagtig smag, sprøde og gyldne noter af æble, pære, kvæde og et twist af friske lærkenåle. Og stadig den unikke smag af enebær og korianderfrø.

Vrads Destilleri skabte denne unikke gin for at sætte fokus på jorden og på de miljøproblemer som vi har. Og for at gøre en forskel, så planter destilleriet et træ, for hver flaske de sælger. Du kan derfor nyde denne gin med god samvittiged.

TONICS

TwelveBelow - Classic Premium

En sprød, forfriskende og let premium tonic med et citrus-twist, denne delikate smagsprofil er den perfekte ledsager til premium spiritus for at lade dem skinne igennem. 

Klassisk tonic med et lavt sukkerindhold, naturligt sødet med en sjat økologisk agave. Kun 11 kalorier og mindre end 2,5 g sukker pr. 100 ml TwelveBelow er den sundeste tonic på markedet.

TwelveBelow - Pear & Cardamom

En tonic med kardemomme og pære lyder næsten for mærkeligt. Men denne "forfinede" tonic er et perfekt match til månedens gin. Der er masser kraft og smag i denne pæretonic med en aromatisk kardemommefinish og et strejf af agave for at give den sødme. Denne tonic er perfekt afrundet, vovet og anderledes. 100 % naturligt tonic med lavt sukkerindhold, kun 12 kalorier pr. 100 ml portion.

GARNERING

I denne måned har Anders fra Frugtskiver.dk leveret en blanding bestående af dehydreret lime og lakridsrod. Frugtskiver.dk laver dehydrede frugtskiver, der løfter din drink visuelt, samt tilfører dufte og smage, som kan komplimentere eller give kontrast til eksisterende smagsnoter.

Snacks

Kalamata Olives with Thyme & Parsley — Mr Filbert's Fine Foods

Mr. Filbert’s laver snacks. Virkeligt lækre snacks. Faktisk så lækre, at siden de startede snackfirmaet i idylliske Somerset i det sydvestlige England i 2010, har de vundet mere end 30 priser i branchen. Det har blandt andet gjort dem til et
af de hurtigst voksende snack-mærker i Storbritannien.

 

I denne måned byder vi på Mr. Filberts Kalamata Olives with Thyme & Parsley. En meget lækker græsk sort oliven uden sten, som er blevet tilberedt med en marinade af timian, persille, havsalt, rødvinseddike, ekstra jomfruolivenolie og en anelse  mild chili.   

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.