Månedens ginkasse, april 2021

Månedens ginkasse, april 2021

April 2021 - Helt kuk-kuk

Til denne måneds ginkasse har vi valgt en superlækker gin fra det sydlige England. Den er ikke til salg i Danmark, så vi har selv importeret den til jer.
Destilleriet er et ægte familiedestilleri, hvor lokale råvarer og stolt tradition er nogle af nøgleordene. Navnet er Brindle Distillery, og månedens gin er Cuckoo Sunshine Gin – en helt ny variation af destilleriets originale gin.
Vi har valgt solskinsudgaven af Cuckoo Gin, fordi vi trænger til en forsmag på sommeren, som heldigvis er ved at være på vej. Forhåbentlig bliver den coronafri og fyldt med mindeværdige dage med kølige Gin & Tonics i hånden.
Destilleriets daglige leder, Mark, er i disse dage ramt af COVID-19, men han har alligevel formået at gennemføre et interview med Ginbutler, som du kan læse her på bloggen.
Månedens gin
Denne måneds gin kommer fra Brindle Distillery i Lancashire, England. Mange af ingredienserne kommer endda fra gården, der tilhører destilleriet. Basen er eksempelvis lavet på byg fra gårdens marker og vand fra den lokale kilde, og der er brugt lokal honning i stedet for sukker.
Ginnen er som udgangspunkt traditionel, men der er tilføjet nogle ret usædvanlige botanicals i form af vanilje, kanel og mandel, og til sidst er ginnen infuseret med hindbær. Det giver en kraftig og potent gin, som er fuld af frisk smag, men som stadig umiskendeligt smager af gin. Mens andre frugtige ginner fokuserer på en enkelt smag – såsom citron eller agurk – så er Cuckoo Sunshine Gin mere kompleks og facetteret i udtrykket med noter af flere forskellige frugter og nødder. Den har en dyb, varm og solrig personlighed, som vi rigtig godt kan lide!
Citrusfrugter vil være gode som garnering til en klassisk Gin & Tonic, og timian er også et godt bud.
Duft og smag
Der er enebær og frugter i næsen, og smagen går i samme retning. Enebærrene følges af citron og hindbær, før honningen, mandlerne og den cremede vanilje dukker op på tungen. Til sidst fornemmer man lidt appelsin og kanel.
Månedens mixere
I 1882 købte Francis Hartridge et selskab ved navn The Alliance Brewery, og det var startskuddet til The Hartridges Soft Drinks Company. 139 år senere er virksomheden stadig på familiens hænder, og de producerer blandt andet en frisk grapetonic, som vi har valgt at lægge i denne måneds ginkasse.
Hartridges Zesty Grapefruit Tonic giver et frisk pust af grapefrugt til din Gin & Tonic. Der er hverken brugt tilsætningsstoffer, farvestoffer eller konserveringsmidler, og tonicen er både glutenfri og veganervenlig.
Som et alternativt til den bitre grapefrugt har vi valgt Fever-Tree Mediterranean Tonic Water. Den har en moderne og let smag, som er krydret med rosmarin og citrontimian, og så indeholder den mindre kinin end den klassiske Fever-Tree.
Garnering
I denne måned har vi valgt to citrusfrugter som garnering til din drink.
The DryFruit Company har haft gang i dehydratoren i et døgn, og ud er kommet tørret citron og grapefrugt. Cuckoo Sunshine Gin indeholder både citron og appelsin, og de tørrede citrusfrugter hjælper med at give drinken det lille ekstra skub, både til drinkens smag og udseende.
Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.