Interview med Veronica Lindroos, festivalgeneral på Gin & Tonic Festival i Sverige og administrator i Facebook gruppen Vi som älskar Gin!!

Interview med Veronica Lindroos, festivalgeneral på Gin & Tonic Festival i Sverige og administrator i Facebook gruppen Vi som älskar Gin!!

Kan du fortælle lidt om din baggrund?

Jeg er medejer af en e-handel for brygning af craftbeer kaldet maltmagnus.se, så min baggrund er i ølbranchen. Det er en familievirksomhed, og vi henvender os til hjemmebryggere og mikrobryggerier med forsyninger som ingredienser og bryggeudstyr.

 

Hvordan startede din passion for gin?

Det startede i det første år af pandemien. Min mening om gin på det tidspunkt, var at man drikkede en G&T med Gordons Gin (eller lignende) og en tonic om sommeren, og det var omkring det, indtil jeg fik serveret en GT med Tanqueray og en premium tonic på en sommerrestaurant i min hjemby. Jeg anede ikke, at en GT kunne have sådan en karakter! Jeg begyndte at købe en masse craft & premium gins og tonic og opdagede, at det svenske marked i det område lige var begyndt at blomstre. Jeg besluttede, at jeg ville være en del af det på en eller anden måde, og det var sådan, jeg fik min idé om at starte en svensk Gin & Tonic Festival.

 

Kan du fortælle os historien bag Facebook-gruppen Vi som älskar Gin!! Og om fællesskabet i gruppen?

Gruppen blev grundlagt for et par år siden af Gunnar Åhström, en fyr der virkelig elsker craftgins, gruppen er udvidet fra et par hundrede medlemmer til næsten 21.000 medlemmer den dag i dag.

Gruppen ledes nu af Jens Josefsson, hovedskribent af "Swedish Gin Bible" en Svensk Gin-bog, han er også en velkendt anmelder af Gin, Jonas Andersson, der også elsker craftgins, og mig. Vores medlemmer elskere alle craftgins og deler deres billeder, opskrifter og sådan noget på gruppen. Vi har også mange destillerier og tonicproducenter som medlemmer. Vi har nogle live-events i gruppen, som er virkelig værdsat af vores medlemmer, Hvor et destilleri (eller lignende) fortæller om deres produkter, blander drinks og har Q&A. Nogle gange har vi også konkurrencer for vores medlemmer.

 

Som du selv siger er der mere end 20000 gruppemedlemmer i Vi som älskar Gin!!, hvordan bruger gruppens medlemmer den generelt?

Det handler om at dele og nørde gin og ginrelateret produkter. Det er en meget venlig gruppe, og medlemmerne er meget hjælpsomme og deler deres nye opdagelser og cocktailopskrifter med hinanden.

 

Hvorfor tror du, at så mange gin-fora og -grupper er blomstret op i de sidste 5-10 år?

Fordi vi alle sætter pris på, når noget er skabt ud fra passion og håndværksfærdigheder, derudover vil de fleste af os gerne kunne udtrykke os kunstnerisk, og det er helt sikkert, hvad vi gør, når vi laver en cocktail derhjemme. Verden er fuldt tilgængelig for de fleste af os i dag, i forhold til at opsøge nye gins og ginoplevelser fra hele verden, men vi er også mange der er begyndt at opsøge de lokale destillerier og deres håndværk. Der kommer hele tiden nye virksomheder og destillerier inden for gin.

Derudover vil vi både udforske, når vi er ude at rejse og smage & opsøge nye produkter, og samtidigt vil vi også gerne støtte de lokale producenter og deres produkter. Og du ved, når noget er rigtig godt, vil du gerne dele det med andre, sharing is indeed caring.

 

Du er også festivalgeneral på Gin & Tonic Festival Sverige, kan du fortælle os om festivalen?

I de sidste fem år har der været en eksplosion af svenske håndværksdestillerier og premium tonic-producenter. Svenskerne har virkelig fået øjnene op for håndværket inden for Gin & Tonic, det var derfor ved at være tid til at starte en stor festival, hvor disse fantastiske produkter og de mennesker, der laver dem, ville blive hyldet og fejret! Festivalen vil have både svenske og internationale Gin & Tonic-producenter, de er alle velkomne, så længe deres produkter sælges i Sverige, for vi ønsker, at publikum skal have let ved at købe deres favoritter fra festivalen bagefter. Vi afholder også den første store konkurrence for Gin & Tonic i Sverige, Gin & Tonic Festival Awards. Festivalen finder sted udenfor i haven af et smukt palæ i Dylta Bruk i Närke (beliggende midt i Sverige). Få mere at vide på https://gintonicfestival.se/

 

Hvad er dine foretrukne måder at servere en G&T og gin-cocktails på?

Åh! Jeg elsker at tilføje noget garnish, der er inkluderet i smagen af gin eller tonic, ofte skallen af en citron eller en grapefrugt. Jeg plukker sommerbær i min have og den nærliggende skov og prøver at få det med i mine G&T’er. Mine G&T’er serveres altid i et stort G&T-glas, og jeg foretrækker klar is, fordi den ser bedre ud og holder længere.

 

Hvad er nogle af dine yndlingsgin-mærker fra Sverige og andre steder?

For mig er Lydén Distillerys Cask Gin et absolut must i en perfekt servering af en Negroni cocktail. Ógin Distillery laver fantastiske små batches af craftgins i de nordlige dele af Sverige. Jeg er også vildt imponeret over Wet City Spirits i Göteborg, og selvfølgelig elsker jeg Hernö Gin destilleriet, der satte svensk gin på verdenskortet, deres L.E. flasker! Wow!!! Jeg kunne skrive et essay om alle de fantastiske destillerier der er i Sverige, og jeg har smagt en gin fra de fleste af dem og kvaliteten af deres produkter er mega høj!

Internationalt elsker jeg at bruge Tanquray No 10 i mine Dry Martini, du kan hellere ikke gå galt med en flaske fra The Botanist og Hendrick´s Gin er en moderne klassiker.

 

Kan du fortælle os lidt om dit perspektiv på den svenske gin-scene?

De fleste af destillerierne er ret nye på scenen, mange bryggerier er begyndt at forgrene sig til gin. Det er en spændende tid for branchen, nye destillerier dukker op overalt. Jeg tror, at konkurrencen fra købere af craftginprodukter er hård. Nogle vil ikke klare det, men dem, der skiller sig ud og laver ginnen af kærligheden og passionen til det gode håndværk, vil leve videre.

 

Kan du anbefale nogle steder, der skal besøges i Sverige for ginelskere?

Skal du til de nordlige dele af Sverige, er det et must at besøge Facit Bar i Umeå. Dette er en meget unik bar, fordi de kun serverer produkter, der er svenske. Tager du ned til den sydlige del af Sverige, Gøteborg, skal du besøge Steampunk Bar, da det er en oplevelse, du sent vil glemme. Jeg vil også anbefale Hernö Gin Bar i vores hovedstad Stockholm. Hvis du er i nærheden af mit nabolag, så skal du besøg Chilango Bar i Örebro eller Alkemisten i Norrköping, hvor de har fantastiske cocktails og hundredvis af flasker gin. Du skal også besøge Gin & Tonic Festival 1-2 juli!!!

 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.