Interview med stifterne af Perfume Trees gin Kit Cheung & Joseph Cheung

Interview med stifterne af Perfume Trees gin Kit Cheung & Joseph Cheung

Kan I fortælle lidt om jeres baggrund?

Kit Cheung, født og opvokset i Hong Kong, er den kunstneriske drivkraft bag Perfume Trees gin. Han er en veteranmixolog i Hong Kong og har over 18 års professionel bartender- og barkonsulenterfaring i Europa og Hong Kong. Han lever for at skabe og servere smukke og perfekt afbalancerede cocktails og drinks, og kunsten at lave cocktails. Efter et længere ophold i Europa vendte han tilbage til Hong Kong, her etablerede han sin egen bartenderskole i, hvor eleverne kunne lære hans unikke bud på nogle af verdens mest kendte cocktails.

Joseph Cheung, også født og opvokset i Hong Kong, er den anden afgørende drivkraft bag Perfume Trees gin, han er en praktiserende læge i kritiskpleje & hjertepleje og har en kandidat i jura, han sluttede sig til en af ​​Kits cocktailklasser, og sammen startede de rejsen med gin fremstilling.

"Always do sober what you said you’d do drunk. That will teach you to keep your mouth shut”. – Ernest Hemingway

Kit og Joseph har omdannet et sted i udkanten af ​​Hong Kong, et folkeligt landsbyhus, til et laboratorium. I starten var det kun et sted for dem at udforske deres idéer og dele dem med venner. I løbet af mange dage spiritussmagning længtes de efter en spiritus, der kunne repræsentere byen. Resten er historie ... og mod hvad Hemingway sagde, er de glade for, at de ikke kunne holde deres mund.

 

Hvad er historien bag Perfume Trees Gin?

Perfume Trees Gin blev grundlagt i 2018, og vi sætter en ære i at være pionerer inden for gin-mærker i Hong Kong. Ginnen er den mest internationalt prisbelønnede gin i Pan-Kina-regionen. Vores gin var inspireret af Hong Kongs meget unikke og interessante kulturelle opdragelse. Hongkongere bærer mange identiteter, etnisk er vi for det meste kinesere, men vi er også meget vestlige på samme tid, lige fra det sprog vi taler (kantonesisk) er påvirket af engelsk, til den mad vi spiser. Vi bliver eksponeret for så mange forskellige kulturer, smagsvarianter, og vi er en unik blanding af disse oplevelser. Vores navn på kinesisk læses som "白蘭樹下", hvilket i bogstaveligste forstand oversættes til "Beneath the Joy Parfume Trees", vi ønsker at bruge gin som et lærred for at fange og fortælle historierne om en generation i Hong Kong. En sansetur rundt i vores elskede by.

 

Hvad er jeres filosofi bag mærket?

Historiefortælling er en stor del af vores brand. Hver signaturingrediens, der er valgt til vores botaniske sammensætning, har en specifik funktion såvel som dens unikke arv i vores kultur. Vi håber, at alle, der har levet i eller besøgt Hong Kong, vil resonere med vores smag og til gengæld dele deres egne personlige historier og øjeblikke.

 

Kan I fortælle os om ginens botaniske egenskaber? Smagsnoter og aromaer af ginnen?

Vi bruger 13 botanicals i vores gin, hvori der er fem lokale botanicals, som enten er lokalt dyrket eller fremskaffet. Hver af dem fortæller sin egen historie om Hong Kong, inklusive hvid Champaca, Sandeltræ, Long Jing Green te, 15 år gammel mandarinskræl og kinesisk Angelica. 

Smagsnoter

Vores gin har en fremtrædende karakteristisk duft og smag, den er velegnet til både at lave simple eller komplekse cocktails og klassiske cocktail twists. Forestil dig at smage vores gin på en tur ned ad de gamle gader i Hong Kong under parfumetræerne. Gennem templerne, tehusene, lokale kinesiske medicinbutikker osv.

En duftoplevelse gennem byen, som gerne skulle give minder om byen, for alle der har været i Hong Kong.

 

Hvordan kom I frem til det smukke design af flasken?

Vi arbejdede med en lokal moderne kalligraf "Sellwords" om flaskedesignet.

Den første ting at bemærke er, at vores etiket er placeret på bagsiden af ​​flasken. Vi ønskede, at vores kunder skulle se vores brand gennem klarheden i vores ånd.

De små detaljer er også vigtige for os, for eksempel omslutter formen på etiketten vores flaske på en let buet måde for at give et feminint strejf. Ved nærmere detalje, vil du også bemærke, at bladene på vores træ består af kinesiske tegn, det er de 13 botanicals, der er til stede i vores ånd.

 

Kan I fortælle os lidt om Hong Kong gin-scenen?

Den lokale scene for spiritusproducenter i Hongkong er stadig i en opstartsfase, Perfume Trees Gin blev lanceret i 2018, og vi var blandt de første Hong Kong-brandspiritus.

I de senere år har vi set en fremblomstring af specielle cocktailbarer, en håndfuld, der er dedikeret til Gin.

Der er masser af plads til vækst i dette segment, og en del af etosen i Perfume Trees Gin, er at få folk til at interessere sig for et spiritusmærke, ud fra dets ingredienser, historier og kultur, som er indlejret i ånden. Som også kan give dem lyst til at lære tilsvarende brands og producenter at kende.

 

Kan I anbefale nogle steder, der skal besøges i Tsuen Wan og Hong Kong for ginelskere?

Tidligere i år åbnede vi vores første detailhandelssted, hvor vi har et område dedikeret til spiritussmagning og workshops.

Tai Kwun og det nyligt åbnede Central Market er bestemt også et besøg værd, både et revitaliseringsprogram i det centrale område i Hong Kong, hvor du kan lære meget om vores by og kultur.

Hvis du leder efter de lokale oplevelser, kan hver af vores ingrediensproducenter også varmt anbefales. I mellemtiden håber vi i disse pandemiske dage, at en slurk af vores spiritus vil give dig en sansetur rundt i vores by.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.