Interview med stifterne af Masons, Cathy Mason & Karl Mason

Interview med stifterne af Masons, Cathy Mason & Karl Mason

Kan I fortælle lidt om jeres baggrund?

Vi er et ægtepar, som startede vores gin-satsning i 2013 efter at have forladt karrierer i helt urelaterede industrier. Karl havde et forlag, og jeg arbejdede som undervisningsassistent. Det hele startede med en Facebook-gruppe, som Karl havde oprettet et par år tidligere. Fredag aften begyndte Karl at fotografere sine Gin & Tonics og poste dem med billedteksten 'Gin & Tonic Friday', og venner ville svare med deres egne G&T-billeder. Inden for et par måneder havde gruppen samlet 20.000 følgere, og ginvirksomheder begyndte at sende gratis flasker gin ind hver uge, som vi kunne prøve. Karl var utilsigtet og ufrivilligt blevet en af Storbritanniens første gin-influencers.

Efter at have smagt gins fra hele verden, kunne vi ikke lade være med at spekulere på, om vi kunne gøre det bedre selv. Nogle gins er fantastiske, men mange smager alt for ens, med bare en anden etiket. Så vi besluttede at tage sagen i egen hånd og skabe vores egen gin med fokus på enestående kvalitet og smag. Endelig, på World Gin Day 2013, lancerede vi Masons of Yorkshire med vores flagskib Masons Original Gin.

 

Hvad er historien bag Distiller's Strength Gin?

Dette var et produkt, vi havde ønsket at skabe i en del år. Vi vidste, at vores originale opskrift var fantastisk, så forøgelse af styrken ville intensivere smagen, og vi blev ikke skuffede. Vi håber, du vil nyde det lige så meget, som vi gør.

 

Hvad er jeres filosofi bag Masons?

Vi føles os forpligtet til at lave de bedste kvalitetsprodukter, uden genveje, gimmicks eller kompromiser. Vi destillerer vores gins for den ægte smag og renhed. Vi tilsætter aldrig juice, sirupper, farver eller smagsstoffer. Karl og jeg skal elske hver eneste gin, vi laver, for at kunne sætte vores navn på flasken.

 

Kan I fortælle os om ginens botanicals?

Da vi udviklede vores første opskrift, handlede det om at få en fed smag og aroma fra de botaniske ingredienser. Vi vidste, at ginen skulle være meget smooth, og vi vidste, at det færdige produkt skulle være anderledes end de gin, der allerede var på markedet. Vores første tre produkter, der blev lanceret, bød på noget til alle . Masons Original har appelsin for sødme, fennikel for smag og aroma og Sichuanpeber for krydderi. Tea Edition har tørhed og Lavender Edition har blomsternoter. Hver af disse gin følger den originale opskrift med tilføjelse af en ny botanisk smag, men overraskende nok er smagen og aromaen af hver gin meget forskellig, selvom der kun er én ekstra ingrediens.

 

Hvordan kom I frem til det smukke design af flasken?

Vi elsker vores nye flaske, og det tog måneder at finde frem til det endelige design, vi ledte efter. Vi arbejdede tæt sammen med et fantastisk designfirma fra Leeds ved navn Robot Food. Rebrandet startede med det nye logo, og derfra arbejdede vi på et design, der ville være taktilt, iøjnefaldende, stilfuldt og skille sig ud på hylden. Vi har også beholdt Yorkshire-rosen på vores nye design.

 

Kan I fortælle os lidt om jeres perspektiver på den engelske gin-scene?

Det britiske ginmarked er enormt! Vi var den første gin, der blev destilleret i Yorkshire, og der er nu over 60 Yorkshire Gins. Da Karl og jeg først begyndte at udstille og prøve vores gins ved events og messer i hele landet, var der meget få andre gindestillere, der udstillede, men inden for et par år ændrede det sig, og hver anden udstiller var ginproducent. Det er ligegyldigt, at hvert britisk amt har sin egen gin, det har alle britiske byer nu!

 

Hvad er nogle af jeres yndlingsgin-mærker fra England og andre steder?

Jeg elsker en fransk gin kaldet Citadelle, Karl kan lide Audemus Pink Pepper Gin, også fra Frankrig. Vi kan begge godt lide Tanqueray 10.

 

Kan I anbefale nogle steder, der skal besøges i Yorkshire og England for ginelskere?

Vi anbefaler naturligvis et besøg på vores destilleri, når du er i Yorkshire. Atlas Bar i Manchester har et fantastisk udvalg, og en martini på The Savoy Hotels American Bar i London er en uforglemmelig fornøjelse.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.