Interview med Rory Payne, Research Distiller hos Masons

Interview med Rory Payne, Research Distiller hos Masons

Rory, blev forelsket i drinksindustrien efter at have startet sit allerførste job bag en bar. Han fortsatte med at studere på Heriot-Watt-universitetet, hvor han fokuserede på sine Masters in Brewing and Distillering with Entrepreneurship.  

Efter uddannelsen startede Rory i medicinalindustrien for en kortere periode, men vendte hurtigt tilbage til alkoholproduktionens verden og stod i spidsen for produktionen på et bryggeri.

 

Du plejede at brygge øl. Hvor anderledes er det fra at destillere alkohol?

Der er meget mere rengøring i bryggeriverdenen! Og meget mere gær! Øl har også en kortere holdbarhed, så det er et konstant spil mellem at forudsige salget før man går igang med at brygge.

Jeg nød bryggeverdenen meget, men den rene verden af ​​destillering er et rart sted at være, og jeg kan bruge mine dage på at lege med smag, hvilket er det, jeg elsker at lave. At eksperimentere med gin-smag virker som det perfekte sted at være.

 

Du har uden tvivl det fedeste job i Masons – hvordan ser en Research Distillers hverdag ud?

Ja, jeg har et af de bedste job hos Masons! Jeg er i øjeblikket i gang med at bygge Masons botaniske bibliotek, hvilket er spændende. Jeg katalogiserer smagsvarianter og den bedste måde at udvinde disse smagsvarianter fra botanicals. Det indebærer en masse test og en masse smagning – et frygteligt arbejde, men nogen skal gøre det.

Den bedste del af mit job er, at jeg laver et produkt, som folk virkelig nyder og virkelig brænder for. Det er virkelig givende, når folk kan lide det produkt, du laver.

 

Udover at lave Masons kernesortiment af gins, er du også ansvarlig for at skabe nye produkter og specialudgaver til virksomheden. Hvordan kommer du med nye ideer?

Idéer er altid svære at finde ud af, hvor de kommer fra. Når jeg producerer det botaniske bibliotek, støder jeg altid på nye smags- og kombinationsideer, og dette hjælper virkelig til inspiration.

Med Special Edition Raspberry gin var dette naturligvis en smag, der var blevet gjort mange gange før af mange andre mennesker, men vi ville gøre det anderledes. Vi ønskede, at den skulle være fuldstændig destilleret og klar og uden tilsætning af sirupper eller smagsstoffer. Dette gjorde det meget mere udfordrende at få smagen af ​​hindbærrene. Til sidst skulle vi destillere en del af smagen ved hjælp af kold destillation for at få den rigtige friskhed af hindbærene, og vi var nødt til at lave en lav ABV-destillation for at få fylden af ​​hindbærsmagen. Det var meget arbejde, men det var det hele værd!

 

Fortæl os om dit personlige liv – hvad er dine hobbyer?

Jeg kan godt lide at have travlt, og jeg elsker at være udenfor. Jeg har klatret, siden jeg var ung, og jeg prøver at komme ud, når jeg kan. Jeg glæder mig til at klatre mere i Yorkshire, hvis vejret nogensinde er godt.

Jeg kan også godt lide at lave ting og lave lidt sæbe i min fritid, det sensoriske aspekt hænger fint sammen med ginfremstilling. Derudover kan jeg godt lide at bage mit eget brød, som lader mig lege med noget gær og minder mig om mit tidligere arbejde som brygger.

 

Hvordan ser din ideelle søndag ud (selvfølgelig ikke begrænset af COVID!)?

 På en strand i solen ville være rart! Men mere realistisk udenfor et sted at opdage noget nyt, måske klatre lidt, og forhåbentlig fare lidt vild. Gerne med lidt  sol.

 

Og endelig, hvordan drikker du dine Masons derhjemme?

Jeg bruger hele dagen på arbejdet med at tænke på, hvordan gin smager og vurdere smagen, så derhjemme er den lige ud af flasken, i et glas, is, tonic, uanset hvilken frugt, og så bare ned med den!

 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.