Interview med Marc Watson Head Distiller hos Holyrood Distillery

Interview med Marc Watson Head Distiller hos Holyrood Distillery

Kan du fortælle lidt om din baggrund?

Jeg er Marc Watson, og jeg er Head Distiller hos Holyrood Distillery. Min passion og mit syn er og har altid været at skabe fantastiske spiritusser for alle folk at nyde.

Dette førte mig til at studere på Heriot Watt, hvor jeg opnåede min kandidatgrad i Brygning og Destillering. Siden da har jeg arbejdet i en lang række roller under vejledning af nogle velkendte industriveteraner, og her har vi skabt adskillige prisvindende produkter indenfor spiritus. Før jeg kom til Holyrood, arbejdede jeg hos John Crabbies og Eden Mill som leder af produktudvikling.

Hos Holyrood sigter jeg efter at kombinere teknisk viden om destillation med et unikt kreativt perspektiv. Jeg er en stor tilhænger af iteration og innovation, som er understøttet af en holistisk tilgang til ingredienser og spiritus.

 

Hvad er historien bag Height of Arrows Gin?

Med Height of Arrows har vi lavet en gin, der er destilleret ud fra vores DNA som whiskymagere. Inden for whiskyfremstilling arbejder vi med enkelhed. Byg, vand og gær. Vi har brugt den samme filosofi med at skabe Height of Arrows, en kompleks gin med enebær i centrum. Vores hensigt er, at gin-fans vil være begejstrede for at udforske en ny retning inden for moderne gin; en der løfter dagens gin-drikkeoplevelse.

 

Hvad er din filosofi bag Holyrood Distillery?

Prøve. Lære. Forbedre. Gentage. Dette er filosofien, der ligger til grund for alt, hvad vi laver på Holyrood. Dette definerer, hvem vi er som spiritusmagere, en iterativ tilgang, der giver os frihed til at blive ved med at udvikle, tilegne os viden og i sidste ende udvikle vores spiritus yderligere. Alt, hvad vi gør, repræsenterer en mulighed for at lære, hvad gør enebær som den eneste botanical for smagen? Hvad er effekten af ​​at bruge denne type salt? Tilføjer det, går det imod? Hvad med denne type destillation? Vi udforsker konstant nye teknikker og nye ideer hver dag.

 

Kan du fortælle os om ginens botaniske egenskaber? Smagsnoter og aromaer af gin?

Enebær er den eneste botanicals vi bruger, og den er kilden til al den komplekse smag i Height of Arrows. Vi bruger to andre ingredienser efter destillation, som vi kalder modifikatorer. Isle of Skye Salt og naturlig bivoks kombineres for at skabe en lagdelt mundfornemmelse, der minder om en whisky drikkeoplevelse. Tre ingredienser. Det er det.

Næse: En afbalanceret oplevelse af frisk fyrretræ og harpiks kombineret med en duft af frisk citrusskal.

Smag: Til at begynde med olieagtig blandet med saftig og rig appelsinskal og citronmarv i munden, derefter en overgang til fed sort peber og kardemomme, hærdet med tilspidsede urte smoothness. Antydninger af fyrretræ under de andre smage, der gør smagen komplet.

Afslutning: Lang, olieagtig, smooth og tør finish med sprudlende krydrede noter.

 

Kan du fortælle os lidt om dit perspektiv på den skotske gin-scene?

Det har været utroligt at se udviklingen af ​​skotsk gin. Der har altid været skotsk gins, der har været rigtig gode. Men nu med det store antal af gin-producenter og destillerier rundt omkring i Skotland, presser vi hinanden for at blive bedre og for at skabe bedre produkter. Dette har gjort den skotske gin-scene rigtig stærk de seneste år. 

 

Hvad er nogle af dine yndlingsgin-mærker fra Skotland og andre steder?

Godt spørgsmål. Jeg elsker at udforske gin-kategorien. Der er så mange gins derude nu, hvilket betyder at jeg altid leder efter noget nyt at tilføje til skabet! Archous fra Electric Spirit Company har en fast plads på min ginhylde i øjeblikket, og jeg elsker virkelig det Finske firma Kyrö og deres Napue gin. 

 

Kan du anbefale nogle steder, der skal besøges i Edinburgh og Skotland for gin elskere?

Hvis du er en gin-elsker i Edinburgh, skal du selvfølgelig besøge vores destilleri og tage på et af vores gin-ture. Se, hvordan Height of Arrows er lavet, og hvordan det hænger sammen med vores whiskyfremstilling. Edinburgh har også 56 North, et utroligt sted at udforske gin som er fremstillet i hele Skotland. Du skal også besøge Panda and Sons. Dette er en af ​​vores foretrukne cocktailbarer i byen.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.