Interview med Luciano Carmona fra Merle

Interview med Luciano Carmona fra Merle

Kan du fortælle os lidt om Merle?

Vi er fire founders. Fire venner der har kendt hinanden hele livet.

Vi elsker gin, og har alle haft en følelse, eller en overbevisning om, at verden mangler en ny gin som kan udfordre den traditionelle stil.

Vi startede denne fantastiske rejse, og et år efter har vi solgt flere end 130.000 flasker, og vi er nu over 30 ansatte.

Vores passion er at skabe værdi for ginfans verden over.

 

Hvad er historien bag Merle Gin?

Som nævnt er Merle stiftet af en gruppe venner. Vi er utålmodige, nysgerrige og vi kan godt lide at tage chancer og satse.

Vi mødtes jævnligt, og vi havde en følelse af at vores "møder" fortjente noget mere. Måske var det egentlig mere, at vi der manglede noget nyt. 

Vi manglede en drink der repræsenterer os, og taler det samme sprog.

En drink der kunne bruges når vi skulle fejre noget, og som i sig selv kunne tilføre noget magisk. Merle blev stiftet på baggrund af vores passion for spiritus, og nysgerrigheden efter at lave noget der var 100% vores eget.

Vi vælger at udfordre den legendariske kategori, gin.

VI ville finde en lokal gin, som har sin egen identitet, som er frisk, generøs og rig på smag.

En gin der er sjov, attraktiv og som alle kan nyde. En gin som er respektfuld overfor kenderne, men som også skal kunne overraske.

Merle er et direkte produkt af at tage alting for seriøst. Vi ville bringe vores drøm til London, epicenteret for gin, for at lære håndværket selv. Derefter ville vi returnere til Buenos Aires og begynde rejsen med det bedste udstyr, og med en Master Distiller som kunne håndtere processen i detaljer. Der skulle kæles for detaljerne, og vi gik ikke ned på kvalitet.

Merle blev født for at ændre historien om gin i Argentina.

 

Hvad er filosofien bag jeres brand?

Merles filosofi er at "demkokratisere" højkvalitets gin i Argentina.

Alle argentinere skal have muligheden for at opleve en virkelig god London Dry Gin. Ikke kun pga. ginnen, men for at få hele oplevelsen af at smage gin.

Merle er for alle jer som ikke er tilfredse med hvordan tingene er. For dem som leder efter at prøve noget nyt. For dem som vil udfordre, for dem som er nysgerrige, for dem som altid vil lave noget, og som aldrig er færdige. For dem der tager chancer, og for dem der ikke vil være som "alle de andre". Dem som siger det de andre tænker, som er rebelske, urbane, udfordrende, og dem der ved hvordan de skal grine af sig selv og have det sjovt.

 

Kan du fortælle lidt mere om de botanicals og smag i ginnen?

Enebær

Angelica Rod

Koriander

Lakrids

Cassia

Sort Peber

og 6 andre hemmelige botanials (noget er citrus)

Duft:

Merle har en rund duft af enebær, som sammen med

ctirus giver friskhed og nærmest er floralsk.

Smag:

Meget karakteristisk af selve "teksturen", som næsten er olieret. Smagen er frisk, og får en lidt krydret smag fra korianderen, samt en mild sødhed kombineret med cassia

Eftersmag:

Merle efterlader en lang citrussmag med nuancer af enebær og sort peber.

 

Hvordan kom i på designet af den flotte flaske og label?

Vi er overbeviste om at den gode ginoplevelse starter før ginnen er serveret i din yndlings drink. Den starter når du ser flasken, når den bliver åbnet og når man ser hele processen, fra flaske til drink.

Derfor har vi lagt rigtig mange kræfter i at udvikle et fantastisk design. Det skal give vores kunder den oplevelse de virkelig fortjener.

Vores marketing og design hold har ingen grænser. Uanset hvad vi kom frem til i vores brainstorming-møder fik de materiliseret ideerne hurtigt. Meget imponerende.

Vi vil ikke kun give vores brugere en god gin. Vi vil give dem en god oplevelse.

 

Kan du fortælle lidt om den Argentinske Ginscene?

Det er et virkeligt godt spørgmål. For at give jer en idé om markedet, bør vi nævne at der er kommet over 100 gin brands til henover de sidste 12 måneder.

Kulturen for at destillere argentinske produkter udvikler og udvider sig konstant. Ligeså hurtigt som vi tidligere så indenfor "Craft Beer". Argentinerne tager virkelig godt imod gin som deres nye favoritdrink, og resultatet af det, er at vi har nogle virkelig gode produkter her i Argentina.

 

Hvilke Argentinske gins kan du anbefale?

Vi har mange gode relationer i branchen, for alle hjælper alle. Ikke kun fordi er er så mange destillerier, men fordi vi alle har samme mission, og generelt er rigtig gode mennesker.

Men, hvis jeg skal vælge vil jeg sige:

Sur Gin

Bosque

Gebers Gin

Restinga Gin

Alma Gin

Jacques de Molay Gin

 

Kan du anbefale nogle "must-visit" steder i Argentina for ginelskere?

JA!!

Det hele starter i Mendoza. Det er vuggen for hele den argentinske kultur indenfor alkohol. Udover at være et af de smukkeste steder i Argentina, er det samtidig det sted hvor vin, cider, gin, og madvarere mødes, og som skaber et fantasisk miljø for alle der interesserer sig for spiritus. Der er også nogle fantastiske destillerier.

Derudover skal man klart tage til Patagonia (Bariloche især), og selvfølgelig Buenos Aires. Her finder man nogle fantasiske steder, både nogle af de

bedste cocktail barer i verden med de bedste bartendere. Og så

selvfølgelig os, Merle :)

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.