Interview med Ellie Webb, Founder og Chief Joy-Maker hos Caleño Drinks

Interview med Ellie Webb, Founder og Chief Joy-Maker hos Caleño Drinks

 

Kan du fortælle lidt om din baggrund?

Jeg er født i Kent i England, men jeg har et colombiansk pas. Min mor er colombianer, og da jeg var ung, tog hun mine søstre og jeg med på lange sommerferier til Colombia for at besøge vores familie. Jeg elskede absolut at se min familie, da vi var der, tale spansk og at fordybe mig i kulturen, danse til latinsk musik og spise lækker mad og drikke! Før lanceringen af Caleño drinks arbejdede jeg i drinksindustrien i omkring 4 år for Storbritanniens største drinksdistributør, Matthew Clark. Jeg var med til at revolutionere formatet for deres oplevelsesrige handelssmagningsarrangementer og ledede også On-Trade marketingkampagnen for Storbritanniens største øl lancering i de sidste 20 år, Bud Light.

 

Hvad er historien og filosofien bag Caleño Drinks?

Caleño er en serie af destilleret tropisk alkoholfri spiritus inspireret af Colombias solbeskinnede ånd. Vi er på en mission for at bringe glæde til at 'ikke-drikke' ved at fange de intense smage, rytmer og farver i mit livlige moderland. Drinksene blev skabt ud fra personlig frustration. Jeg var på en alkoholfri aften i byen med venner, hvor vi var til latinsk funk, men der var noget, der generede mig... Jeg følte mig uinspireret af de ikke-alkoholiske drinks, der blev tilbudt. Hvorfor skulle folk der ikke drikkede, ikke have det sjovt og få nogle gode drinks mens de var ude? Jeg besluttede, at det var på tide at bringe noget glæde over at 'ikke-drikke'. Caleño blev så født! Det kom først til live i mit køkken, men det var 5.000 miles senere på en tur tilbage til Colombia, da jeg følte mig geninspireret af mine latinske rødder.

Efter at have opsuget de livlige farver og tropiske smage fra mit hjemland, besluttede jeg at vende hjem og flaske det. Ordet 'Caleño' betyder 'af Cali', den colombianske by, hvor min mor kommer fra, et sted berømt for sin salsadans, mad og kultur. Farverige colombianske byer som Cartagena og Guatape gav inspiration til Caleños dristige og lyse flaskedesign.Vi er på en mission om at skabe flere øjeblikke af glæde og ændre folks opfattelse af, hvad det vil sige ikke at drikke. Bare fordi du ikke drikker alkohol, betyder det ikke, at du ikke kan have det sjovt og nyde en lækker drink.

 

Kan du fortælle os lidt om udviklingsprocessen for at skabe velsmagende alkoholfri spiritus?

Vi er en passioneret gruppe af mennesker der står bag, hvilket betyder, at vi bruger tid på at få tingene helt rigtige, eller "perfecto", som man siger i Colombia. Vores destillationsproces er en glæde. Vi jagter de lækreste tropiske ingredienser og krydderier, før vi destillerer og blander vores to unikke smage i moderne tromler af rustfrit stål. Vi destillerer i 48 timer og udvinder vores sprudlende, friske og krydrede eksotiske smage, og på dag 2 dufter alt utroligt. Denne destillation efterlades derefter til modning i yderligere 2 uger, før vi flasker den! Det er gennem dette omhyggelige udvalg af botaniske ingredienser og ekstraktionsmetoder, at vi får den perfekte blanding af tropiske, citrus- og krydderinoter i vores spiritus, for at kopiere smagen af alkohol. Dette forstærkes derefter med brug af botaniske ekstrakter.

 Tapping into the 'humongous' Lo No opportunity: Ellie Webb, founder of Caleño  Drinks - Young Foodies

Kan du fortælle os om de to variationer Light & Zesty og Dark & Spicy? Og om de ingredienser, smagsnoter og aromaer der er i dem?

Caleño drinks tager dig problemfrit fra dag til nat:

Der er 'Light & Zesty', en tropisk og forfriskende blanding af inkabær, citrus og krydderier, der er lavet til at skulle drikkes i de solrige dagtimer - dette er et lækkert ginalternativ.

Og ‘Dark & Spicy’, en varmende infusion af mørke tropiske ananasnoter, ingefær og kolanøddekrydderier – det i min optik er som en tropisk ferie på flaske! Perfekt til solnedgange og som er et fantastisk romalternativ.

 

Hvad er dit perspektiv på denne voksende forbrugerbevidsthed og efterspørgsel vedrørende sundere alkohol og ikke-alkoholiske drikkevarer?

I de tidlige dage var der en følelse af, at ikke-alkohol og alkohol med lavere procenter måske var en kortvarig 'trend', og at det ville gå over igen. Men det er helt sikkert kommet for at blive! Der er plads til os alle ved bordet. Caleño er på lager i store supermarkeder i Storbritannien og nu også i udlandet, hvilket blot viser efterspørgslen efter et alternativ til alkohol. Den yngre generation driver denne tendens til en moderation af alkoholindtaget, ikke at "binge" drikke og at tilegne sig en sundere livsstil, så alkoholfrie drikkevarer er perfekte til denne forbrugerbevidsthed og livsstil, som bliver mere udbredt.

 

Kan du fortælle os lidt om dit perspektiv med hensyn til spiritusindustriens fremtid?

Drikkevaner ændrer sig, og de vil kun fortsætte med at ændre sig yderligere, især når tilgængeligheden øges. Den enkleste måde at beskrive fremtiden for den alkoholfri spiritusindustri er at se på veganske muligheder, og hvor let disse nu er tilgængelige i barer, restauranter og supermarkeder. Det samme vil ske for vores kategori, som forventes at vokse med 31 % i 2024, ifølge IWSR.

 

Tror du, vi kommer til at se flere alkoholfri og lavalkoholisk spiritus i fremtiden?

Ja! Kategorien boomer lige nu, og nye & spændende ikke-alkohol og alkohol med lavere procenter lanceres jævnligt. Det er et meget spændende at være en del af denne udvikling i øjeblikket. Der er allerede hård konkurrence om at komme til at stå på hylden i supermarkederne og i barerne, og de mærker, der vinder forbrugerens opmærksomhed, vil fortsætte med at vinde og indtage market.

 

Hvad er nogle af dine yndlingsgin-mærker og destillerier?

Jeg er stor fan af '58 Gin', som er en håndlavet premium & craft gin, som er lavet af en kvinde ved navn Carmen O'Neal. Ikke alene er mærket B-Corp certificerede, men du kan besøge deres destilleri, hvor de også har en 'Gin School', hvor du kan smage og mestre kunsten at lave gin.

 

Hvad ville være dine perfekt serveringer af Light & Zesty og Dark & Spicy?

 Begge drinks bør serveres i et højt glas med masser af is! For at nyde dem enklest, servér vores 'Light & Zesty' med tonic og pynt med frisk ananas. Server vores ‘Dark & Spicy’ med ginger ale eller cola, og pynt med en halv lime.

 

Caleño founder is only solo, woman to have started an indie non-alcoholic  drinks company - Bristol Live

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.