Interview: Jochem Lisser, stifter af Saigon Baigur

Interview: Jochem Lisser, stifter af Saigon Baigur

Kan du fortælle lidt om din baggrund?

Første gang jeg flyttede Vietnam var i forbindelse med et praktikophold, for omkring 14 år siden. Da jeg rejste rundt i hele landet oplevede jeg Vietnam's storslåede natur, de mange store smage, og ingredienser. Det er et fanastisk "upcoming" land, som har så meget at byde på.

Passionen for gin startede da jeg blev gammel nok til at drikke. Jeg undersøgte smage, prøvede en masse forskellige brands, og begyndte at interessere mig for de forskellige typer, produktionsmetoderne, cocktails, smagsprofiler og botanicals.

Da jeg tog et kursus i destillering, opbyggede jeg en masse viden omkring produktion og opbygning af opskrifter. Min passion, blandet med min kærlighed for Vietnam gjorde, at vi besluttede at starte vores eget brand.

 

Hvad er historien bag Saigon Baigur Dry Gin?

Historien starter med at to hollandske fyre bliver forelskede i Vietnam, samtidig med at de deler en stor passion for gin. Vi brugte en masse aftener på at drikke gin, gå på opdagelse i smage, og drømmene om hvor fedt det ville være, hvis Vietnam havde dens egen premium gin. På en af de mange motorcykelture igennem landet indså vi, at Vietnam har alle de botanicals der skal til for at skabe en ekseptionel flaske gin. Og at vi kunne være dem der gjorde det (!). Da vi startede på vores gin-rejse vidste vi, at vi ville lave noget ekstraordinært. Et produkt der gjorde Vietnam stolt.

 

Hvad er filosofien bag jeres brand?

Filosofien er at fejre eventyrerne at "indkapsle Vietnams sjæl". Vi vil transportere jer der nyder vores gin til den smukke natur i Vietnam. Uanset hvor i verden du befinder dig. En drik der består af eventur, dristighed og af at gå på opdagelse i det ekstraordinere.

 

Kan du fortælle os lidt om de botanicals i bruger? Og hvordan smager den?

Saigon Baigur består af 16 botanicals, hvoraf cirka 90% er lokale. Vi bruger botanicals fra hele landet, og vi har prøvet over 200 opskrifter, før vi kunne blive enige om den nuværende kombination. Saigon Baigur er verdens eneste gin med frisk "Buddhas Hånd", lotusblomster og sort kardemomme. 

Smagsmæssigt vile vi skabe et produkt som er unikt, og som tydeligt kan huskes, samtidig med at ginnen skulle vise de mange eksotiske botanicals vi har her i landet. Der er klare noter af enebær, kombineret med friske noter fra citrus. Hertil kommer et slags "blødt" krydderi, som giver en gin der indkapsler alt hvad Vietnam har at tilbyde.

DUFT

Tydelig duft af citrus, nogle florale noter, afdæmpet krydderi, og et hint af enebær.

SMAG

Nem, kompleks, og med en moderat sødme. Citron med en klare krydderier i aflsutningen.

AFLSUTNING

Medium og sprød. Florale noter og en anelse tørhed.

 

Hvordan kom I på designet af den flotte flaske og label?

Flasken er designet efter formen og teksturen af et drageæg. Dragen er et mytisk væsen i Vietnam, og det har mange positive betydninger for den Viatnemesiske kultur. Det bringer regn, kraft, styrke og rigdom. Brugen af dragen og drageægget på produktet, hjælper os til at indfange og vise den store historie, og eventyrlystne ånd i Vietnam.

 

Kan du fortælle lidt om den Vietnamesiske ginscene?

Ginscenen i Vietnam er ret ny, men er klart ved at boome. Da vi startede var der ikke andre lokale brands på markedet, og nu er der 3. De viser alle Vietnams alsidighed igennem brugen af lokale botanicals. Den Vietnamesiske alkohol scene er ved at udvikle sig fra den mere "simple" drikkekultur, til en mere sofistikeret cocktail/gin kultur. De mange cocktailbarer i Ho Chi Minh City er et godt eksempel på det.

 

Hvad er dine favoritmærker i Vietnam indenfor gin?

På nuværende tidspunkt er der tre lokale brands. Et lille antal, men af ekstrem høj kvalitet. Og, alle brands har forskellige historier, og giver noget forskelligt.

 

Kan du anbefale nogle "must place" steder i Ho Chi Minh City og Vietnam, hvis man er ginelsker?

I de sidste år er der dukket mange high end cocktailbarer op i både Saigon og Hanoi. Før "cocktail boomet" var det mest de fine hoteller som bød på gode produkter, men nu man kan finde dygtige bartendere og gode drinks mange steder. Lige fra små hemmelig speak-easy barer, til store proppede klubber. Så der er noget for enhver smag.

Sidste år var Vietnam med i top 100 barer i Asien, for første gang. Vi havde tre barer på listen - Næste år forventer jeg klart, at der vil være flere!

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.