Ginkassen, februar 2021

Ginkassen, februar 2021

Februar 2021 - My Arty Valentine

For tredje år i træk benytter vi februar-ginkassen til at fejre Valentine’s Day. I år har vi givet fejringen et særligt kunstnerisk tvist.

Nu er det jo svært at sige, hvad der gør en gin specielt Valentine’s-agtig, men vi synes selv, at Romeo’s Gin fra Montreal i Canada er et godt bud. Vi har selv importeret ginnen, så I, kære medlemmer, er derfor de første i Danmark, der smager den. Ellers sælges den kun i Canada, Storbritannien, Frankrig, Belgien og Japan.

Her, hvor vi går i gang med vores tredje år, har vi også haft lejlighed til at sætte os ned og genoverveje indholdet i vores ginkasser. Vi ved blandt andet, at flere af jer savner noget mere tonic i kasserne, og derfor vil vi fremadrettet forsøge at få plads til lidt mere end de sædvanlige to flasker. Til gengæld er det også - for første gang - blevet tid til at hæve prisen, så en ginkasse fra og med 1. marts vil koste 399 kr. inklusive fragt.

Men frygt ikke! Vi har nemlig også besluttet, at alle nuværende medlemmer beholder deres nuværende pris resten af 2021. Vi er nemlig så glade for jeres selskab.

Månedens gin

romeo's gin

Valentine’s Day - årets mest romantiske dag - er som bekendt den 14. februar, og vi kunne næsten ikke forestille os en mere romantisk reference end selveste Romeo, da vi skulle udvælge denne måneds gin. Derfor tog vi sidste år kontakt til Duvernois Creative Spirits i Canada, som står bag Romeo’s Gin.

Ginnen indeholder kun seks botanicals, og det giver en frisk og klar smag, som vi her hos Ginbutler er helt vilde med. Balancen mellem agurk og citron sidder lige i ginskabet!

Romeo’s Gin skifter baggrundsetiket fra batch til batch. Destilleriet arbejder nemlig for at fremme kunsten, og derfor vælger de altid et nyt kunstnerisk motiv som baggrund, når de sætter gang i en ny produktion. I anledning af femåret for lanceringen af Romeo’s Gin har destilleriet valgt at genoptrykke baggrundsetiketten fra den allerførste flaske, som blev lavet af den lokale kunster Stikki Peaches. Romeo’s Gin er skabt efter klassiske dyder, men har genopfundet genren ved at blande kunst ind i den. Lidt på samme måde som Mozart, som her ses i en tatoveret, farverig og skør version.

Drik ginnen med klassisk tonic og en skive citron - eller en skive agurk, hvis du gerne vil dreje smagen endnu mere i den retning. Top med lidt friskkværnet peber eller peberkorn.

Det viser sig i øvrigt, at ginnen slet ikke er opkaldt efter Shakespeares berømte figur, men derimod hunden Romeo, som ejes af destilleriets stifter, Nicolas Duvernois. Man hvad gør det, når bare den er god?

Månedens mixere

Double Dutch har fået sit navn efter virksomhedens to stiftere, tvillingerne Joyce & Raissa De Haas, som oprindeligt er fra Nederlandene. De har åbnet deres egen virksomhed i London, hvor de laver premium tonic, der lader ginnen skinne igennem.

Double Dutch Drinks

Double Dutch Classic Tonic Water er et frisk bud på, hvordan en klassisk tonic skal smage. Det er ikke alle, der bryder sig om smagen af kinin, og her har tvillingerne truffet et bevidst valg om at tone kininen ned ved at tilføje både pink grapefrugt og enebær til tonicen.

Double Dutch Skinny Tonic Water er lavet på den samme opskrift som den klassiske tonic, men der er mindre sukker i. Det gør, at man får en lidt tørrere drink, så det er smag og behag, om man er til det ene eller det andet.

Månedens sample

The DryFruit Company er en dansk virksomhed stiftet af Oliver Bonde Hjort. Han startede for et par år siden med at tørre frugt i en lille dehydrator, men nu har han en masse større maskiner og leverer tørret frugt til specialbutikker og supermarkeder landet over.

Oliver har prøvesmagt Romeo’s Gin og har udvalgt tørret citron og rosenpeber som garnering. Ginnen er rigt på agurk og dild, og citronen hjælper med at gøre drinken endnu mere frisk i sit udtryk.

Fyld et glas helt op med isterninger og bland en del gin med en eller to dele tonic. Top drinken med citron og rosenpeber - og føl, hvordan foråret er på vej.

Månedens sample

Månedens sample er denne gang ikke en gin, men derimod en færdigblandet dåse Gin & Tonic fra ISH. Men hold nu godt fast, for selv om den smager af vores allesammens favoritdrink, indeholder denne version ingen alkohol. ISH producerer nemlig kun alkoholfri spiritus og cocktails.

GinISH & Tonic

GinISH & Tonic fungerer på samme måde som en alkoholfri øl – bare til dem, der hellere vil have en G&T. Enebær, citrus og kinin er de fremtrædende noter, og oplevelsen er tør, botanisk og dejligt forfriskende. Den kan nydes afkølet direkte fra dåsen eller serveret i et glas med isterninger, frisk peber og rosmarin.

ISH benytter planter til at gengive de noter, vi kender fra en konventionel G&T. De destillerer, damper og ekstraherer for at udvinde smagen fra planterne, og for at gengive den varme, man kender fra alkohol, destillerer de skallerne fra chilifrø.

Køb ginkassen her.

 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.