GIN SOUR

GIN SOUR

Gin sour opskrift fra bogen GIN af Jesper Schmidt

 

REDSKABER

Cocktailshaker el.lign. Cocktailstrainer eller lille sigte Glas Jigger

INGREDIENSER

10-12 isterninger 4 cl Dodd’s Old Tom Gin eller anden Old Tom Gin 2 cl friskpresset citronsaft ½ tsk. sukker 1 cocktailkirsebær

TILBEREDNING

Kom isterningerne i cocktailshakeren. Hæld Dodd’s Old Tom Gin, citronsaft og sukker i shakeren.

Shake hårdt (sørg for at holde godt fast i begge ender af shakeren) i 16-20 sek.

Si cocktailen gennem en cocktailstrainer eller en lille sigte ned i glasset.

Pynt med cocktailkirsebærret.

 

Gin Sour af Jesper Schmidt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gin sour - Hvad er det?

Gin sour er en klassisk sur cocktail - den perfekte balance mellem citron, gin og sukker! Toppet med en æggehvideskum for en bestandig mundfølelse.

Her er en cocktail med en lang historie, der inspirerede en række andre drinks: Gin Sour! Det er den mindre kendte i forhold til sours som Whisky Sour og Amaretto Sour. Men den er lige så velsmagende som sine fætre: glat, syrlig, afbalanceret med flotte kendte noter fra ginen. Top den med et klassisk æggehvideskum for en cremet krop og skummende finish. Det er en enestående sour cocktail at huske!

Gin sour historie

Denne fantastiske drikkevare er i familien af ​​sure cocktails: drinks lavet af spiritus, citrus og sukker. Den mest kendte er selvfølgelig Whisky Sour. men der er mange flere klassiske sure cocktails, der ikke har "sour" i navnet. Nogle der kan benævnes; Margarita, Mojito, Sidecare, Daiquiri og Gimlet betragtes alle som sure!

Historien om Gin Sour er ikke kendt, men den kom sandsynligvis til at være i midten af ​​1800-tallet. Whisky Sour blev første gang optaget i 1862: og mange opskrifter dengang specificerede, at man kunne bruge enhver alkohol i ”sour” cocktails. Gin Sour er lettere og mere delikat end Whisky Sour som man kan se ovenstående opskrift.

Hvornår drikker man den? 

Ligesom andre cocktails i sour-kategorien passer en Gin Sour til de fleste sammenkomster. Om det er en festlig aften med mange deltagende eller en date-aften med en udkåren, er Gin Sour et fremragende drink-valg. Letheden i gin gør den nemmere at drikke end en whiskey sour, hvorpå de fleste kan være med. Af samme grund er det en drink der kan nydes under de fleste omstændigheder og i mange forskellige selskaber. Desuden er det en drink der ikke kræver de det store sortiment af ingredienser. De fleste har enten en gin, en citron eller sukker i hjemmet. I takt med at der skal få ingredienser til at lave drinken, kræver det heller ikke en professionel bartender at mixe den. 

Kig vores enorme sortiment igennem lige nu, og få gode ideer til dine næste cocktails. Køb en gave til din nærmeste eller kig efter konkurrencer, og sjove op slag på vores Facebook lige her.


Hvad er gin sour kendt for?

Gin Sour er en af de mest kendte og elskede cocktails, og den er kendt for sin enkle og smagfulde opskrift. Den er lavet af gin, citronsaft og sukker og serveres normalt over is. Denne cocktail er hurtig og nem at lave og er blevet populær over hele verden. Det er en favorit blandt barfolk og er ofte det første valg, når man bestiller drinks. Den er også elsket af alle, der søger efter en frisk, let cocktail, som er nem at lave.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.