Gin er vores tændvæske

Gin er vores tændvæske

Bandet Electric Guitars blev stiftet af guitaristerne Søren Andersen og Mika Vandborg for snart ti år siden. De har tre albummer på bagen og har turneret i USA, Tyskland, Frankrig, Norge, Sverige og selvfølgelig Danmark.

I efteråret tager de igen på tour, denne gang med Sanne Salomonsen, men inden da har de nået at lancere deres helt egen gin i samarbejde med Mandala Organic.

Hvornår og hvordan begyndte interessen for gin?

Søren: På en eller anden måde kom det sent til mig. Det er sådan noget, man først forstår på den anden side af 30. Det er en legendarisk longdrink.

Mika: Ja, enig med Søren. Jeg kom også først i gang med GT midt i trediverne, men siden har det været min favoritdrik.

Hvad er jeres forhold til gin?

Søren: Vi får uden undtagelser ALTID en GT, før vi går på scenen. Det er bandets hofdrik/tændvæske, og vi har drømt om vores egen gin i mange år.

Mika: Gin er vores tændvæske. Når vi starter med at gøre klar til at gå på scenen, klæde om osv., laver vi en GT, og smagen og stemningen med denne legendariske drink er en tradition, vi ikke går på kompromis med.

Hvordan begyndte jeres ginprojekt?

Søren: Kim fra Mandala Organic er ven af huset, og han gav mig en sample af hans egen Cornflower Dry Gin. Den blæste os totalt bagover, og resten er history. 

Mika: Ildsjæle mødes!!! Det er sådan, man skaber sød... jeg mener ”ond” musik.

Hvad har været det sjoveste og sværeste ved projektet?

Søren: Det er på ingen måder svært, det er en fest! Og det sjoveste er energien mellem Kim og os. Han er lige så crazy/nørdet, som vi er, og derfor sker sådan noget som det her.

Mika: Og det har været et superfedt projekt hele vejen, både at smage sig frem og hele legen med udtrykket af etiket, flaske etc.

Foto: Emil Jensen, Ligafoto ©

Hvilken gin har i altid i barskabet?

Søren: Cornflower Dry Gin, Hendrick’s og nu vores egen. Så er jeg ret glad for Monkey 47. Meget klassisk tør man næsten sige.

Mika: Jeg har Cornflower og Hendrick’s ligesom Søren, men Tanqueray Ten og Harrington Rhubarb er jeg altså også blevet tosset med.

Hvad er jeres bedste Rock’n’Roll-tip, hvis man er nybegynder inden for gin?

Søren: Hold igen med antallet, inden I går på scenen. Det eneste grimme skænderi, Electric Guitars har haft, var on stage i Paris efter AAAAAAAALT for meget gin. Det er en drink, der skal nydes, ikke slammes.

Mika: Jeg er helt enig. Dog husker jeg ikke koncerten, men det er der måske en grund til...

Hvad glæder I jer til i den kommende tid?

Søren: Sanne-touren med vores egen gin i merchandiseboden. Det bliver skidesjovt, om folk tager godt imod den.

Mika: Ja for pokker! At drikke sin egen gin, før vi går på scenen, bliver intet mindre end LEGENDARISK.

 

Coverbillede: Line Svindt ©

 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.