FRA HOBBY TIL HELTID

FRA HOBBY TIL HELTID

Ginbutler har taget en snak med en af gin-pionererne i Danmark, nemlig stifteren af The Dryfruit Company, Oliver Bonde Hjorth.

HVAD ER DIT FORHOLD TIL GIN?

Mit forhold til gin er ret enkelt, jeg elsker gin! Det er ikke kun pga. af den komplekse spiritus, men også fordi gin har været starten på et kæmpe eventyr for mig personligt, som hele tiden udvikler sig.

HVORDAN KOM DU PÅ IDEEN OM AT STARTE THE DRYFRUIT COMPANY? 

Jeg startede Dryfruit, fordi jeg talte med en bartender i Spanien. Vi blev enige om, at det var ærgerligt, at en G&T altid smagte enormt meget af den frugt, man puttede i.

Da jeg kom hjem fra den ferie, gik jeg i gang med at ovntørre nogle frugter, men fandt hurtigt ud af, at det ikke smager af så meget i ovnen. Jeg prøvede derfor at dehydrere dem, og det virkede! Det startede ret meget som en hobby, men er gået hen og blevet Danmarks førende brand på garnish med et af Danmarks største udvalg af gin og tonic.

HVORDAN FOREGÅR DET, NÅR I PRODUCERER?

Produktionen er ret simpel, den foregår i en dehydrator. Vi startede med to små køkkenmaskiner og laver det nu på fem industrielle maskiner. Vi kan tørre ca. 40 kilo frugt i et batch, så det tager ca. 12 dage at lave et halvt ton frugt. Vi laver test på vores frugt og har udviklet vores egen metode til at få det bedste ud af frugterne.

HAR DU NOGLE GODE RÅD TIL, HVORDAN MAN SKAL TØRRE SIN EGEN FRUGT? 

Det vil jeg holde som en hemmelighed, men jeg har et råd til, hvordan man ikke skal gøre: Lad være med at bruge din ovn.

HVAD ER DEN BEDSTE MÅDE AT SERVERE GIN PÅ?

Det er et super-svært spørgsmål; det kommer jo an på vejret, ginnen og hvilken type mixer du bruger.

Men hvis jeg skal bestemme, skal jeg have en enebær-forward, klassisk gin med indian tonic og selvfølgelig en dehydreret citron eller lime fra The Dryfruit Company. Skal det være en cocktail, laver jeg en Negroni

HVAD ER DIT BEDSTE TIP, HVIS MAN ER NYBEGYNDER INDEN FOR GIN?

Mit bedste tip er, at man skal deltage i en masse smagninger, events etc. Få noget viden ind på rygraden og besøg nogle destillerier i Danmark. Det koster typisk kun et par hundrede kroner.

HVILKEN GIN HAR DU ALTID I BARSKABET?

Ki No Bi Kyoto, Boatyard Double Gin, Hendrick's og THat Boutique-y - Triangle Rhubarb.

HVAD BLIVER DIT NÆSTE PROJEKT?

Vi har kørt et sideprojekt i The Dryfruit Company sammen med to andre virksomheder, nemlig Ginput og Jesper Schmidt. Vi lavede en fysisk pop-up butik under “Jul i Tivoli” og “Vinter i Tivoli”, som var en kæmpe succes.

Det betyder også, at vi har valgt at starte et projekt sammen, der hedder NÖJ Spirits. Det er jeg helt sikker på, at I kommer til at høre meget mere om hos Ginbutler i fremtiden.

Ginbutler og Nöj Spirits

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.