Feature: Fra Naturen – Til Naturen, Vrads Destilleri

Feature: Fra Naturen – Til Naturen, Vrads Destilleri

Fra Naturen – Til Naturen

Denne måneds gin sample ”the Gin Earth” er destilleret gin på 44% ABV fra danske Vrads Destilleri. Bag Vrads Destilleri står Marie Brinkgaard og Kristoffer Falk Qvist, som både er partnere i livet og med deres fælles passion for livsnydelse, nu i form af Vrads Destilleri som blev til i 2020.  

Destilleriet ligger i noget af den skønneste natur i Danmark og er gemt væk fra larm og støj og blot omsluttet af storslået natur, Salten å's brusen og isfuglens susen.

THE GIN Earth er en hyldest til Jorden, både i smagen, det visuelle udtryk og de bagvedliggende tanker og handlinger. For at hylde jorden har Marie og Kristoffers ønske været både at gøre noget for klimaet og naturen og samtidig kompensere CO2 udledning igennem reelle handlinger.

Dette har de gjort ved at plante et træ for hver eneste flaske Earth Gin på 37,5 og 70 cl de producerer. De første 550 træer er plantet rundt om destilleriets 8 hektar natur og er alle hjemmehørende arter, så de dels sikrer de bedste forhold for insekter, fugle og vilde dyr og samtidig har de bedste vækstbetingelser. De hjemmehørende arter er egetræer, asketræer, thuja, skovfyr, poppel, rødel, piletræer, æble- og pæretræer.

Området omkring destilleriet er et tidligere dambrug, som før de lavede det til destilleri, havde 42 fiskedamme, iltningsanlæg, kalkanlæg, foderanlæg, fuglenet, kanaler, renseanlæg, sluser og store vandtanke – alt dette er nu væk, de 42 damme er blevet til 4 naturlige søer, kanalerne er blevet til åløb og imellem alt dette er der nu enge og den nyplantede skov. Salten Å løber i skel og giver sammen med alle kilderne, der pibler op af jorden, vand til søerne og dyrelivet.

Området omkring Vrads Destilleri er kuperet og en blanding af lynghede, nåleskove, egetræer, ellesumpe og så den gamle jernbanestrækning der skærer gennem landskabet og i dag udgør en cykelsti fra Silkeborg til Horsens. Netop derfor er label designet på the GIN Earth et højdekurvekort fra området omkring destilleriet.

Earth kom på gaden den 22. april 2021 som er Jordens dag og de første 550 flasker er solgt og tilhørende træer plantet. Destilleriet har nu indledt et samarbejde med en lokal planteskole, der dyrker økologiske træer. Vrads Destilleri støtter dermed deres seneste plantage, hvor de har plantet 2500 økologiske egetræer, vinter eg, og dermed sikret at kunne glæde alle kunder med yderligere 2500 flasker Earth Gin.

På hver enkelt flaske er der skrevet, hvilket træsort der er plantet og der er en reference til præcis hvor træet er plantet - her har Vrads Destilleri brugt et system der hedder What3Words, hvor hele jorden er delt ind i firkanter af 3x3 meter og hver firkant har sin egen unikke kombination af 3 ord se mere her: https://what3words.com/.

Naturen i ginnen kommer til udtryk igennem smagen der har en pirrende friskhed fra nye lærkenåleskud, sødme fra æbler og pære og sit helt eget tvist fra kvædeæbler – det gør Earth gin til en meget let drikkelig gin, der kombineret med en skøn sød tonic er en sand forårsbebuder – selv drikker Marie og Kristoffer den gerne som en ”ginsnaps” til påskefrokosten.

Med Earth har Vrads Destilleri ønsket at dele deres glæde for naturen og ved at plante træerne bidrage til at naturen, klimaet og jorden er mindst lige så fantastisk et sted for de kommende generationer, som vi oplever den i dag.

Der er ingen tvivl om, at Vrads Destilleri er drevet af en passion for naturen og nydelsen forbundet med gode kvalitetsprodukter med et højere formål - dette har de forsøgt at forene i Earth, hvor smag, visuelt udtryk og bagvedliggende tanker og handlinger er forankret i hver enkelt flaske. For hver produceret flaske gin er der plantet et træ. Processen hvormed ginnen er fremstillet er, som med alle deres andre gins, med fokus på håndværk, æstetik og ikke mindst smag og nydelse - gør dit bidrag til en grønnere fremtid og nyd vejen dertil - køb din flaske og gør dit bidrag.

Ud over at Earth er rigtig god i en Gin & Tonic kan Earth også nydes som ginsnaps – i stedet for traditionel snaps - til påskens dejlige frokoster og så er det endda en bæredygtig gin.

 

Opskriften på en lækker og frisk

Earth Gin & Tonic

• Masser af isterninger

• 5 cl the GIN Earth fra Vrads Destilleri

• 20 cl Elderflower tonic fra FeverTree

• Pynt med en frisk og tynd skive

æble eller pære

  

Besøg det lille destilleri’s hjemmeside og webshop på www.vradsdestilleri.dk

og følg dem på Instagram eller FB.

 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.