Feature: Vrads Destilleri

Feature: Vrads Destilleri

Feature Vrads Destilleri

Vrads Destilleri er et familieforetagende som blev til i sommeren 2020 og når der er allermest travlt er det hele familien på 6 der er i gang med destillering, flaskning, pakning og forsendelse.

Destilleriet ligger i noget af den skønneste natur i Danmark og er gemt væk fra larm og støj og blot omsluttet af storslået natur, salten å's brusen og isfuglens susen. Destilleriet er ligger nemlig i bakkerne lige uden for Vrads. Det gamle banelegeme, nu kaldet naturstien, er vores nabo og rammerne i Vrads Destilleri er resterne fra et tidligere dambrug der efter en større naturgenopretning byder dig velkommen med skov, enge, åløb og søer, isfuglens sang, odderens plasken og fiskehejrens årvågne blik.

Bag Vrads Destilleri står Marie Brinkgaard og Kristoffer Falk Qvist, som er partnere i livet og nu også i Vrads Destilleri. Visionen er, at producere gin af høj kvalitet som kan nydes single on the rocks eller i skønne drinks.

Kristoffer er oprindeligt uddannet ingeniør og har interesse og flair for det tekniske – det er ham der styrer selve destilleringsprocessen og sørger for alt fra alkoholprocenten, temperaturen i destilleringskolonnen og kølevandstemperaturen.

Marie sørger for smagen og duften og sammensætter botanicals til de nu 7 forskellige gins og står også for farverne og det visuelle udtryk på etiketterne sammen med en dygtig grafiker.

Sammen destillerer de gin af høj kvalitet, med tydelig smag af de klassiske ginbotanicals, som enebær og korianderfrø - med gin fra Vrads Destilleri vil man aldrig være i tvivl om, at det er gin man drikker - deres gin er til nydelse og etiketdesignet er klassisk med et moderne tvist.

Parret er vilde med den kreative proces og elsker når de kan release en ny gin og dele glæden ved en god og flot kvalitetsgin med andre. Og der er flere gins på vej fra Vrads Destilleri…i hvert fald to nye i år, fortæller parret.

Det var Covid-19 nedlukningen der satte gang i gineventyret. Nedlukningen betød nemlig, at Marie og Kristoffer fik mere tid til at gå lange ture i Vrads og omegn, hvor enebærbuske og grønne skove strækker sig lige så langt øjet rækker.

Det var ren inspiration for parret som elsker en god Gin & tonic om fredagen efter arbejde og de fik hurtigt købt et lille kobberdestilleringsapparat til hobbybrug. Der gik dog ikke lang tid før det blev skiftet ud med et større destilleringsapparat købt i Østrig som Kristoffer selv har konfigureret og samlet.

Over de næste måneder, vil I få mulighed for at stifte bekendskab med flaskerne fra Vrads Destilleri.

Denne måneds gin sample ”the Gin Royal Officer” er en navy strength gin på 57% ABV fra danske Vrads Destilleri.

Om Ginnen:

THE GIN Royal Officer er en Navy Strength gin og er en hyldest til flådens historie. The Royal Navy fragtede spiritus med høj alkohol styrke, for at sikre, at en lækket tønde ikke gjorde krudtet uantændeligt, mens de var på havet. Derfor er THE GIN Royal Officer bestemt stærk… og velsmagende. Smagen er ren og enkel af blåbær og klare noter af enebær og korianderfrø. Alle gins fra Vrads Destilleri er økologiske, Vapour Infused og ufiltrerede. Og nå ja, håndlavede og small batch gins.

Opskriften på en lækker og sofistikeret the GIN Royal Officer Gin & Tonic

• Masser af isterninger

• 5 cl Royal Officer fra Vrads Destilleri

• 20 cl Violet Blossom tonic fra Artisan

• Pynt med 3 stk. friske eller frosne blåbær

Glæd dig til næste måneds ginkasse, hvor du kan smage Vrads Destilleri’s bud på en perfekt ginsnaps til påskens dejlige frokoster og så er det endda en bæredygtig gin.

Besøg destilleriets hjemmeside og webshop på www.vradsdestilleri.dk og følg dem på Instagram eller Facebook.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.