Feature: MyWorldOfGin / MinVerdenAfGin, Henrik Christiansen dansk ginblogger

Feature: MyWorldOfGin / MinVerdenAfGin, Henrik Christiansen dansk ginblogger

Henrik Christiansen 44 år bor på et nedlagt landbrug nord for Randers sammen med sin kone og deres 2 børn på henholdsvis 16 og 18 år. Derudover har de hunden Baloo.

Henrik arbejder i Andelskassen som storkundechef, hvor han har med bankens allerstørste kunder at gøre - Men når han kommer hjem skifter han "bankuniformen" ud med sit gin-superheltekostume, da han driver profilen @minverdenafgin som mange er jer garanteret allerede følger (og hvis I ikke gør, så skal I begynde på det)

Udover at gå op i gin er Henrik lidt en sportstosse hvor især fodbold har fyldt meget, både som spiller og træner. Nu er det mest golf, padel og lidt fitness det bliver til, da fodbolden blev lagt på hylden efter en skade.

 

Hvordan kom du igang med at drikke gin?

Jeg har faktisk altid drukket gin, helt fra jeg begyndte at gå i byen – det var tilpas billigt og havde den effekt det nu skulle have, om det var at blive fuld eller at turde danse med pigerne ;-) 

Jeg kunne dog ikke lide tonic – sådan en god billig gin og en brugs tonic, det var altså ikke en god kombi – så det var gin og lemon sodavand. 

Da jeg blev halvvoksen gik jeg fra Gordons og de andre billige mærker til den ”dyre” Bombay Sapphier – dog stadig med lemon.

Omkring 2012 blev jeg introduceret til en Geranium gin af en kammerat og han serverede den med med en Fentimans tonic, på trods af vilde protester om at jeg ikke skulle have tonic. Jeg smagte og straks sagde jeg – det der, det ikke tonic – men det var det og så var jeg hooked. 

Geranium blev den først gin jeg købte udover Gordons og Bombay og herefter tog det fart Stockholms Bränneri blev den næste, herefter Hernö. 

Jeg begyndte at nørde lidt i det og omkring 2015 havde jeg en samling på 50 gins.

I 2019 kom jeg til skade med mit knæ og sad hjemme i et par måneder – min datter introducerede mig til Instagram og jeg fik lavet min profil minverdenafgin – det blev dyrt – da jeg fandt ud af hvor mange der nørder i gin og hvor mange gin der dukkede op i mit feed hver dag – ja så steg min egen samling betragteligt og udgør i dag omkring 320 flasker.

 

Hvad er det så der fangede dig?

Umiddelbart var det ikke tonicen og alligevel… for jeg var meget overrasket over hvor godt det smagte i forhold til det gin og tonic jeg tidligere havde smagt. Men jeg fandt også interesse i garniture og fandt ud af, at det kunne gøre en stor forskel. 

Da jeg fik den Geranium med Fentimans tonic smagte det vildt godt – da vi så smagte den igen med en skive lime i, var det stadig rigtig godt men nu bare en anden oplevelse.

Reelt var det nok det der virkelige skabte min interesse – at man ud af den samme ginflaske kunne få flere forskellige oplevelser. 

Det tænker jeg tit på, for hvorfor var det lige gin og ikke rom, whisky eller cognac der fik min interesse.

Rom kan jeg faktisk godt lide i hvert fald nogle af dem. Rom er fremstillet af rørsukkersaft eller melasse fra rørsukker og vand. Det gæres til 8-10% alkohol. Derefter destilleres den til en alkoholprocent på op til 90 % og lagres på egetræsfade. Efter lagringen fortyndes den så til normalt 40-43 % alkohol og tappes derefter på flasker.

Udfordringen for mig er, at uanset hvor mange gange jeg smager den samme rom så er oplevelsen den samme – jo mere jeg smager jo flere lag/forskellige smage kan jeg selvfølgelig genkende – men selve oplevelsen af at drikke rommen er den samme. 

Whisky er jeg ikke så vild med – synes det er for sprittet, røget eller for fad’et. Whisky fremstilles af maltet korn som regel byg, fermenteret rug, hvede og majs kan også bruges. Whisky skal have en alkoholprocent på mindst 40 og skal i EU være lagret i mindst tre år. Og nogen siger at det findes en whisky til alle – jeg har bare ikke fundet min endnu ;-)

Angående Cognac så er det nok det jeg har allersværest med at drikke. Jeg har prøvet mange gange men kan simpelthen ikke lide det. Cognac er reelt fransk brændevin af brandy-typen fra området Cognac. Cognac er destilleret hvidvin (hvor hovedsageligt druen Ugni Blanc bruges). Hvidvinen destilleres to gange hvorefter destillatet kommer på fade af egetræ. Mens cognacen ligger på fad smages den til og blandes måske med andre cognac destillater indtil den har den rette smag. Herefter ligger den færdig blanding på fad i min. 6 mdr og op til 12 år.

Gin derimod synes jeg skilles sig væsentligt ud på flere måder, den er hurtigere at lave (hvorfor mange bl.a. Whisky producenter er begyndt at lave gin, mens de venter på at deres Whisky bliver færdig) herudover så skiller den sig ud på den måde, at man på en flaske kan få mange forskelige oplevelser afhængigt at hvilken tonic man bruger og hvilken garnish man bruger.

Tager man for eksempel en Geranium gin som var den der startede mit gineventyr for alvor, den kan jeg drikke med både lime, grape, appelsin, citron og rosmarin herudover kan den både bruges med en indian tonic eller f.eks. en Mediterranean tonic og så har du 8 forskellige udtryk på den samme gin. 

Andre gin som for eksempel The Botanist kan give endnu flere kombinationer. Det er nok den, for mig, afgørende forskel på hvorfor jeg er vild med gin og især gin og tonic – meget gerne af den klassiske slags. 

Herudover er der desuden nogle andre lidt ”sunde” og sjove fordele ved at drikke gin:

Den sunde ingrediens er hoved botancial’en enebær. Enebær er også grunden til at gin kan dufte og smage en anelse af gran da det er fra en nåletræsbusk. Selve bærret er ikke et bær men det man kalder en bærkogle altså en form for en lille ”grankogle”. Enebærret er fuldt af antioxidanter og vitaminer der bl.a. er med til at afhjælpe træthed, reducere væskeophobninger og sygdomme i maven og tarmen.

Dette fantastiske ”bær” er også med til at forbedrer din fordøjelse, da det som nævnte er godt for dit mavetarmsystem.

Enzymerne i dit fordøjelsessystem øges ved indtagning af gin, og således fordøjes maden hurtigere. Desuden kan gin være medvirkende til at forebygge sure opstød og mindske oppustet mave, hvorfor drinken er et fremragende valg efter en stor middag. 

Herudover er der, måske især her i januar måned hvor mange tænker lidt på kalorieindtaget, en fordel ved gin frem for mange andre alkoholiske drikke, nemlig at der 5 centiliter gin kun indeholder ca. 97 kalorier. Hvis du herefter blander op med en almindelig tonicvand, så vil din færdige GT kun indeholde cirka 140 kalorier, hvilket er betydeligt lavere end de fleste andre alkoholiske drikke. 

Ja og så smager det bare bedre, det er selvfølgelig ret subjektivt men det er min mening eller undskyldning for at drikke gin.

I disse corona tider så plejer jeg også at sige, selvfølgelig lidt i sjov, at man skal være ekstra grundig med afspritning, så man forhindrer virussmitte. Det gælder selvfølgelig også mund, hals og mave - på indersiden altså – især Navy Strength hjælper, da der jo skal en fornuftig høj alkoholprocent til for at slå virus ihjel. 

Jeg vil ønske jer alle en god fornøjelse med at afprøve alle de fantastiske kombinationer, man kan lave på en flaske gin.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.