Feature: Height of Arrows & Holyrood Distillery

Feature: Height of Arrows & Holyrood Distillery

Holyrood Distillery Tour | Whisky Gospel

På destilleriet Hollyrood laver man whisky. Hvem skulle have troet at vi en dag ville introducere månedens gin på den måde? Heldigvis for os har de siden september 2021 også lavet gin. 

Height of Arrows er en gin som er lavet med en whisky i tankerne. Det lyder skørt, men dybest set er konceptet bag god whisky meget simpelt.

Det hele er baseret på tre ingredienser, som skal have have det hele til at spille.

Ser man på Height of Arrows strippet fuldstændig til sin kerne, består ginnen af enebær, bivoks og salt. Derfor er månedens gin noget helt andet end mange af de andre gins vi har været forbi. I denne gin spiller enebærret hovedrollen, og Heights of Arrows er et rigtig godt eksempel på diversiteten og mulighederne i enebærret.

Nick Ravenhall, Managing Director, siger: "I Height of Arrows har vi lavet en gin som er destilleret ud fra vores DNA som whiskyproducenter. I whisky arbejder vi med simplicitet. Byg, vand og gær. Det er det samme mindset der er brugt til at skabe månedens gin, som vi har udviklet til at være en kompleks gin baseret på enebær.

Vi håber at I bliver glade for månedens gin, og at vi kan give Jer et indblik i en ny retning for moderne gin. En gin som hæver drikkeoplevelse".

Holyrood destilleriet ligger i Edinburg. En travl by som byder på flere gode gins. For længe siden havde vi samples med på Edinburg Ginnen Cannonball i vores ginkasse, og helt ærligt må vi erkende at deres gin Seaside har været blandt vores all-time favoritter.

Nå, men i Edinburgh findes en park som hedder Holyrood Park. Det er en populær destination til vandreture, gode cykelture, og andre udendørs aktiviteter. Men, hovedattraktionen er en 250 meter høj klippe, bedre kendt som Arthur's Seat.

Det er det højeste punkt i Holyrood Park, og det har spillet en central rolle for Edinburg da den kendte bakke var den længste distance man kunne skyde med en bue og pil.

Nå, men nu skal det jo handle om gin og ikke om lokale attraktioner, men hvis man en dag besøger Edinburg er det altså på to-do listen.

Historien om Arthur's Sæde er relevant fordi navnet på månedens gin, Height of Arrows er den direkte oversættelse af det gæliske navn Àrd-Na-Said for Arthurs stol, og, parkens navn hænger også sammen med destilleriets navn Holyrood.

Holyrood destilleriet blev grundlagt af tre canadiere i 2019, Rob & Kelly Carpenter og Scot David Robertson, som har en fælles kærlighed for Edinburg, skotsk whisky og for spændende udfordringer.

Det hele startede med, at Rob fik ideen om at starte et destilleri i midten af Edinburg tilbage i 2013. Rob havde på daværende tidspunkt startet en Canadisk del af "The Scotch Malt Whisky Society" sammen med hustruen Kelly og valgte at pitche ideen til David Robertson, som havde 25 års erfaring indenfor branchen. (Lige noget for Løvens Hule).

Men, det er dyrt at bygge et destilleri, så teamet gik igang med at skaffe kapital. Det lykkedes, da den skotske investeringsbank gik forrest og lagde en stor del af de ialt £5.8 millioner, som blev hentet ind.

Målet for destilleriet lyder simpelt; Maksimal smag på tværs af alle produkter der laves. Idag er produktionen udstyret med to 7 meter høje kobber pot stills, hvilket er de højeste kedler i Skotland.

Tilbage til ginnen.

Konceptet med Heights of Arrows er altså, at man skal have maksimal smag, og at ginnen skal give samme oplevelse som en whisky.

Her må vi bare sige - at det er lykkedes. Udover at have en fantastisk smag har ginnen mange flere lag og niveauer end hvad vi normalt oplever med gins. Det er tydeligt at der er tale om et højkvalitets produkt, og det er ikke mærkeligt at månedens gin har vundet en pris hos "The Whisky Exchange" som Årets Gin 2022.

Det gør at Heights of Arrows bliver optaget i en fin klub med brands som f.eks. Lind & Lime, Nikka og The Botanist. Det er da meget godt gået af en gin, der kun består af tre botanicals.

Når det kommer til smag og oplevelse, så fanger vi på næsen lidt frisk gran og harpiks, fint sammensat med lette noter af citron.

Smagen er olieret, og man kan roligt sige at smagen er kraftfuld, med smag af appelsinskal, citroner, sort peber og kardemomme. Alt sammen balanceret til en meget smooth gin. Afslutningen er lang og tør, igen med rigtig meget kraft.

Vi er glade for at kunne introducere Heights of Arrows til det danske og svenske marked, og fortsætter det gode samarbejde, da vi har fået agenturet hos Bastard Spirits.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.