Feature: Heidell Distillery

Feature: Heidell Distillery

For et par måneder siden dukkede der en email fra Timo Heidell op i indbakken. Han havde hørt om Ginbutler, og ville gerne tage en snak om mulighederne for et samarbejde. Timo sendte et par samples af hans gins afsted mod Danmark, og vi blev hurtigt enige om at vi skulle finde på noget sjovt. Så, vi lavede en mellemstor ordre på deres Navy Strenght, hvorefter vi kom frem til at det ville være sjovt at sende en sample ud til Jer medlemmer. Derfor får I, i denne måned to flasker, hvoraf Heidell altså er "månedens sample".

Nå, nok om det. Heidell Destilleriet er ejet af den nu pensionede Søofficer Timo Heidell. Udover at være ejer er Timo også Master Destiller. Men Timon er ikke alene om at producere prisvindende gin. Hans datter, Erika er nemlig medejer, og hun driver brandet med hård hånd. Heidell står nemlig for finsk kultur, lifsstil og kærligeden til land og hav.

De to satte kurs mod ginnens verden i 2019, og allerede i 2021 får de en sølvmedlaje til The London Spirits Competition. De vinder med deres "flagship gin", som har en næse med koriander, mynte, og som slutter af med power og peber.

Det er tydligt at Finland spiller en stor rolle i Heidells brand. Selve destilleriet ligger i Naantali, som er "den mest solrige by i Finland." Udover at være solrig, så er byen også kendt som at være en af de ældste i den finske skærgård. I øvrigt er det ifølge Timo og Erika også en af de smukkeste steder i Finland, og præsidenten virker til at være enig. Han har nemlig sommer residens i byen.

Erika fortæller også, at flaskernes labels også er inspireret af Finland. Det er nemlig det finske flag, og det finske yacht flag. Det er derfor ikke så overraskende at deres produkter også er noget "maritime" i stilen.

Filosofien bag produkterne er at udvikle moderne, unikke og miljøvenlige produkter. Det gør de ved at benytte den nyeste teknologi indenfor destillering, men også ved at ære traditionerne og livsstilen fra den finske skærgård.

Når det kommer til botanicals så er Heidell's Navy Strenght Gin destilleret med 12 botanicals. Enebær, koriander, angelikarod, kardemomme, kanel, citronskal, havtorn, tyttebær, hasselnødder, muskat og havsalt.

I sagens natur, går man så vidt som muligt efter finske og lokale ingredienser. F.eks. plukker de selv tyttebær i nærheden af hvor de bor og havtornene gror i en vens have.

Når det kommer til destillering, så er der helt styr på detaljerne. Man bruger et hyper-moderne apparat, iStill Hybrid 500. Det garanterer præcision, konsistens og gør det muligt at garantere 100% for kvaliteten. (De opmærksomme læsere vil kunne genkende iStill navnet, da det bruges af mange destillerier, herunder både Perfume Trees og Tarsier).

Timo kører produktionen en gang om ugen, og det tager cirka 10 timer at lave et batch. (Lidt research fortæller os at iStill 500 kan producere 50 liter i timen. Så det er stadig en god sjat, selvom man kun har den kørende én gang om ugen.)

Når nu Timo og Erika er så opmærksomme på deres brand og produkt, vil det ikke komme som en overraskelse at Heidell stort set er plastik-fri, og at alle komponenter til emballage kommer fra Europa. Glasflasker fra Tyskland, aluminium og kork fra Italien, og labels fra Finland. Det er vigtigt for teamet at have et premium produkt, men det skal samtidig være i ordent rent miljømæssigt.

 

Derfor valgte de at benytte en Sughera prop med aluminium. Det må siges at være temmelig nørdet, men Sughera er simpelthen en prop der består af 70% naturlig kork og 30% syntetisk gummer. Men, vigtigst, så indeholder den ikke lim, hvilket gør at proppen er 100% genanvendelig.

I et interview lavet i forbindelse med The London Spirits Competition bliver Timo spurgt ind til hvad der gør en alkohol god.

Svaret er simpelt; Rent vand.

Al spiritus er et mix af alkohol og vand, hvoraf hovedingrediensen rent kvantitativt er vand. Derfor er intet alkohol bedre end det vand man kommer i. Heldigvis er vandet i Finland noget af det reneste og af den højeste kvalitet i verden. Derefter kommer de detaljerede opskrifter, de nøje udvalgte botanicals og andre ingredienser. Derfor er det vigtigt at man går efter lokale råvarer.

Når man så har alt på plads, og er klar til at producere, så kommer det hele ned til teknologi, processer og finesse. Man er simpelthen nødt til at bruge den bedste teknologi for at opnå den perfekte alkohol.

Derfor er alkohol den perfekte balance mellem passion og dedikation.

Og smag selvfølgelig.

Heidell Gin | Traditional taste with the aroma of sea breeze

 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.