Den irske whiskymand med den indiske gin

Den irske whiskymand med den indiske gin

Ginbutler har taget en snak med Robert Barrett, medstifter af det spritnye irske destilleri, Rebel City Distillery.

  

Hvornår åbnede I jeres destilleri?

Selv om vi havde planlagt vores destilleri i et stykke tid, åbnede vi først for produktionen i 2020. Vores kedel blev installeret i februar, hvilket vi nu ved var lige inden, at verden gik i stå.

Hvad har været den mest spændende oplevelse indtil videre?

Lanceringen af vores gin, Maharani. Selv om det var vanskeligt at gennemføre en virtuel lancering i juni, har vi været meget glade for den postive respons, vi har fået.

Hvad har været det mest overraskende i processen?

Jeg har arbejdet med spiritusproduktion de seneste ti år i Irland og Canada, så jeg var godt forberedt på det tekniske foretagende, men at få styr på salg og marketing har været en læringskurve, men samtidig en fornøjelig en af slagsen.

Kan du røbe lidt om ginnens botanicals?

Vi benytter ni botanicals i alt, og vi har struktureret opskriften omkring tre i særdeleshed, nemlig muskatblomme, kassiakanel og pomelo. Vi indkøber dem direkte fra et økologisk kvinde-landsbrugs- kollektiv ved navn Vanamoolika i Kerala, Indien, hvor min hustru og medstifter Bhagya er fra.

Med de tre botanicals havde vi krydderi-, sødme- og citruselementer, og derfra byggede vi ovenpå for at bibeholde dem, samtidig med at vi skabte en behagelig balance. Vi tilføjede citronskal og appelsinskal som supplement til pomelo-citrussen, mens kardemomme og koriander hjalp med at balancere og styrke krydderiet fra muskatblommen. Orrisrod hjalp opskriften med at forblive samlet, så at sige. Da det er en gin, tilsatte vi selvfølgelig også enebær.

Hvad kan vi forvente fra Rebel City i 2021 – og længere frem?

Vi har planer om at udgive en rom, en absint og en akvavit i år (vi håber, det vil glæde vores venner i Danmark). 

Til rommen planlægger vi at benytte jaggery (en blanding af rørsukker og plantesaft) i stedet for melasse, da vi har opdaget, at det giver en behagelig frugtig fornemmelse. Rommen bliver frigivet både som lys rom og lagret, mørk rom.

Da jeg har en fortid i den irske whiskyindustri, vil jeg gerne kunne tilføje en whisky – måske en blended whisky, hvor vi bruger andre destilleriers whiskyer til vores egen blanding.

Endelig håber vi at kunne åbne for rundvisninger og smagninger i år, når folkesundheden tillader det. Vi håber, at det blive sent på foråret eller til sommer.

Maharani Gin

Hvordan nyder man bedst Maharani Gin?

Vi anbefaler, at man serverer den med grapefrugt. En af vores botanicals er pomelo fra Kerala, og grapefrugt er i familie med pomelo, så det fungerer godt.

Hvad er der i dit eget barskab (ud over din egen gin)?

En masse whisky. Primært irsk, men også noget skotsk, japansk og indisk. Jeg kan også godt lide rom, især caribisk, og en blanding af rom lavet på henholdsvis melasse og rørsukkersaft.

Hvad er dit bedste råd til nybegyndere inden for gin?

Gin & Tonic har et stærkt tag i folk, men i mine øjne er der store fordele ved at sippe til en ren gin, så man kan påskønne den individuelle smagsprofil, inden man tilføjer en mixer og garnering. Danskvand fungerer i øvrigt også godt, hvis man endelig skal tilføje en mixer.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.