Opskrift fra bogen GIN af Jesper Schmidt

 

REDSKABER

Cocktailshaker el.lign. Cocktailstrainer eller lille sigte Glas Jigger

INGREDIENSER

10-12 isterninger 4 cl Dodd’s Old Tom Gin eller anden Old Tom Gin 2 cl friskpresset citronsaft ½ tsk. sukker 1 cocktailkirsebær

TILBEREDNING

Kom isterningerne i cocktailshakeren. Hæld Dodd’s Old Tom Gin, citronsaft og sukker i shakeren.

Shake hårdt (sørg for at holde godt fast i begge ender af shakeren) i 16-20 sek.

Si cocktailen gennem en cocktailstrainer eller en lille sigte ned i glasset.

Pynt med cocktailkirsebærret.

 

Gin Sour af Jesper Schmidt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gin sour - Hvad er det?

Gin sour er en klassisk sur cocktail - den perfekte balance mellem citron, gin og sukker! Toppet med en æggehvideskum for en bestandig mundfølelse.

Her er en cocktail med en lang historie, der inspirerede en række andre drinks: Gin Sour! Det er den mindre kendte i forhold til sours som Whisky Sour og Amaretto Sour. Men Gin Sour er lige så velsmagende som sine fætre: den er glat, syrlig, afbalanceret med flotte kendte noter fra ginen. Top den med et klassisk æggehvideskum for en cremet krop og skummende finish. Det er en enestående sour cocktail at huske!

Gin sour - Historie

Gin Sour er i familien af ​​sure cocktails: drinks lavet af spiritus, citrus og sukker. Den mest kendte er selvfølgelig Whisky Sour. men der er mange flere klassiske sure cocktails, der ikke har "sour" i navnet. Nogle der kan benævnes; Margarita, Mojito, Sidecare, Daiquiri og Gimlet betragtes alle som sure!

Historien om Gin Sour er ikke kendt, men den kom sandsynligvis til at være i midten af ​​1800-tallet. Whisky Sour blev første gang optaget i 1862: og mange opskrifter dengang specificerede, at man kunne bruge enhver alkohol i ”sour” cocktails. Gin Sour er lettere og mere delikat end Whisky Sour som man kan se ovenstående opskrift.